Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
15 mars 2023 05:35
Del på Facebook
Foto: Den svenske kystvakta via AP / NTB
Foto: Den svenske kystvakta via AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 15. mars.

Objekt funnet ved Nord Stream-ledningene

Det er funnet et ukjent objekt rundt der Nord Stream-rørledningene ble utsatt for eksplosjoner i september, opplyste danske myndigheter tirsdag kveld. Myndighetene har fått informasjon fra det russiske selskapet Gazprom, som eier gassledningene, om at det er funnet et mindre objekt ved Nord Stream 2 og har undersøkt dette.

Annonse
Annonse

– De relevante myndighetene har bedømt at observasjonen ikke utgjør en umiddelbar sikkerhetsrisiko, og at det ikke finner noen umiddelbar fare for mennesker eller skipstrafikk i området. Myndighetene undersøker og følger situasjonen nøye, skriver det danske utenriksdepartementet i en epost til det svenske nyhetsbyrået TT.

Honduras vil bryte med Taiwan og knytte bånd til Kina

Honduras, et av 14 land med offisielle diplomatiske forbindelser til Taiwan, vil knytte seg til Kina, sier president Xiomara Castro. Kina nekter land det har diplomatiske forbindelser til, å ha offisielle forbindelser til Taiwan.

Beijing gjør krav på Taiwan og er sterkt imot enhver anerkjennelse av det demokratiske styret på øya, som i praksis har vært selvstyrt siden 1949. Taiwans utenriksdepartement ber i en uttalelse Honduras om å revurdere avgjørelsen, og advarer landet mot å «gå i Kinas felle».

Laber stemning for Stenseng i hjemfylket Innlandet

Kun seks Ap-lag i hennes eget fylke vil åpent støtte Aps partisekretær Kjersti Stensengs ønske om gjenvalg. Det viser en gjennomgang TV 2 har foretatt.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Ni av de totalt 45 lokallagene til Innlandet Arbeiderparti er i tillegg krystallklare på at de vil bytte ut hele eller deler av Ap-ledelsen. Det gjelder da Stenseng og nestleder Bjørnar Skjæran. Flere av Ap-lokallagene i Innlandet sier at de denne og neste uke vil diskutere om de også vil be om utskiftninger i partiledelsen.

Bygning overtent på Lista

En brann i en restaurant på Borhaug på Lista i Farsund kommune er ikke under kontroll. Bygningen er overtent, men det er ikke lenger spredningsfare.

. Ifølge eieren skal leiligheten være tom. Politiet opplyser at brannvesenet ikke har vært inne i bygningen, men det er ingen grunn til å tro at det skal være noen personer i bygget. Klokken 4.22 meldte politiet at brannen var under kontroll og at flammene minket, men klokken 5.16 kom kontrabeskjeden om at flammene hadde tatt seg opp igjen.

Ukrainske guvernører har fått sparken

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har avskjediget tre guvernører, blant annet guvernøren i Luhansk, der frontlinjen i krigen mot Russland er. Det har ikke umiddelbart kommet noen forklaring på endringene, som ble kunngjort på Telegram av regjeringens representant i nasjonalforsamlingen.

Luhansk-guvernør Serhij Hajdaj har jevnlig kommet med oppdateringer og kommentarer om krigføringen i regionen, som ligger nordøst i Ukraina, mot grensa til Russland. I flere medier heter det at han vil få ny jobb som ambassadør til Kasakhstan. Zelenskyj har også sparket guvernørene i Odesa, som ligger ved Svartehavet, og Khmelnytskyj vest i landet

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 1 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 3 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 4 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 4 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Terje Sundsbø 5 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSpørsmålet var: Jernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de ...
Terje Sundsbø 10 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnDet er du som sprer løgner. På samme måte som Vigrasambandet på Sunnmøre, ble Skålavegen/Fannefjordtunnelen i Romsdal privatfinansiert. Etter den ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse