Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
27 mars 2023 17:48
Del på Facebook
F.v. August Cancino (trommer/kor), Odin Landbakk (vokal/gitar) og Haakon Landbakk (bass/kor). Foto: Rune Jensen
F.v. August Cancino (trommer/kor), Odin Landbakk (vokal/gitar) og Haakon Landbakk (bass/kor). Foto: Rune Jensen
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kulturfabrikken i Kristiansund har den store glede å presentere høstens artister i sjangeren blues og americana, melder Kulturfabrikken.

– Vi gleder oss veldig til å ønske de britiske blueslegendene i Nine Below Zero velkommen til Kristiansund og Kulturfabrikken 29. september, nok en internasjonal god booking synes vi, skriver Kulturfabrikken.

Annonse
Annonse

Videre kommer gitarhelt Bjørn Berge 10. november, kritikerroste Tom Roger Aadland 14. oktober, vår egen Union Bluescupvinner Odin Landbakk 16. desember etter ett år på turnè. Fra Smøla får vi besøk av Onkels Bluesrock Band lørdag den 26. august. Billettene ble lagt ut for salg i dag klokken 14.00.

Nine Below Zero (UK) 29. september 2023

Britiske Nine Below Zero er ett av Englands mest respekterte blues rock band. Dette er blues, blues/rock og rhyhtm’n blues av aller beste sort. I 1979 startet Dennis Greaves bandet Nine Below Zero, og suksessen kom for fullt etter at albumet ”Live at the Marquee” kom sommeren 1980. De jobbet også med selve engelsk blues’ grandfather, Alexis Korner, samme år. I 1981 kom deres første studioalbum «Don’t Point Your Finger» og ting begynte å skje. Det ble turneer med The Who og The Kinks, men samtidig ble det også utskiftninger i bandets medlemmer.

I 1994 ville Eric Clapton ha dem med under en konsertserie i Royal Albert Hall, og det ble turnering med Ray Davies (Kinks) og Brian May (Queen). Nine Below Zero gjorde også suksess i USA, og actionkongen Bruce Willis booket dem til å spille sammen med han. 2004 ble et viktig år for bandet. De delte scener med John Mayall, Alvin Lee, Steve Winwood og Santana, og Gary Moore spilte flere ganger med dem. Sommeren 2009 gikk med til feiring av bandets 30 års jubileum.

Nå kan du se Nine Below Zero for første gang i Kristiansund på Kulturfabrikken.

Bjørn Berge 10. november 2023

Når en går på en Bjørn Berge konsert vet du at det blir heftig, hardt, mykt og gøy! Bjørn Berge har aldri vært redd for å blande forskjellige musikksjangere på konsertene sine. Her får vi servert heftig gitarspill på akustisk gitar; rock, funk, ballader, blues og good time music og en og annen morsom historie. Bjørn Berge har i løpet av karrieren opparbeidet seg et solid live-rykte som en gitarist i verdenstoppen, noe som innebærer at han jevnlig besøker store jazz, blues og rock festivaler og klubber rundt i Europa og Nord Amerika. Konsertene hans er ikke alltid lett å sette i bås da han kombinerer flere musikalske sjangere som folk, jazz, blues, rock etc

– Bjørn Berge er et helt orkester alene, og nå har han funnet den rette balansen mellom rått og brutalt og mer dempet og behersket, skrev Øyvind Rønning i Dagbladet om Berges konsert på Notodden Blues Festival.

Annonse
Annonse

Bjørn Berge har så langt utgitt 13 studio album, 1 live-album, mottatt 2 spellemannspriser, Notodden Blues Festival Blues Pris etc.

Nytt album kom 2021. Bjørn framfører stort sett eget matriale, men han gjør også sine egne heftige tolkninger og versjoner av artister som; Motorhead, Red Hot Chili Peppers, T. Rex, Kylie Minogue, Morphine, Joni Mitchell for å nevne noen.

Tom Roger Aadland 14. oktober 2023

TOM ROGER AADLAND er en av de mest kritikerroste artistene i landet de siste årene. Høsten 2023 slipper han sitt tiende album, og drar på turné. Den nye plata har tittelen «Skyer», og inneholder flere låter som allerede har blitt publikumsfavoritter, bl.a. «Kan ikkje gi oss», «Du e den» og «September» (duett med Kine Nesheim). Aadland er kjent for sine sangtekster på nynorsk, men denne gangen har han skrevet på dialekt, nært og sterkt.

«Landets fremste Dylan-tolker leverer noen knallåter på egen hånd», skrev Aftenposten om hans forrige album «Motgift» (2021). Aadland har hatt en rekke låter i rotasjon på norsk radio, og mange har nok hørt sanger som «Alle dei i ei» og «Min beste ven på ein dårleg dag». Han er også kjent som tekstforfatter for Hellbillies, Vamp og Marion Ravn. Bob Dylan-gjendiktningene hans har gjort suksess på Det Norske Teatret, og konserten vil også inneholde en dose Dylan på nynorsk.

Tom Roger Aadland er fremdeles på veien – og fremdeles på vei. Han er kjent som en energisk utøver med en spesiell evne til å formidle innholdet i en låt, og har rykte på seg for alltid å levere varene på scenen. Med seg på scenen har han gitaristen Kjetil Steensnæs (Bjørn Eidsvåg, Darling West), som også har produsert Aadlands nye album.

Odin Landbakk – 16. desember 2023

Odin Landbakk ble av en enstemmig jury utropt som vinner av Union Bluescup under Notodden Blues Festival i 2022. Seieren betyr at Odin turnerer som Union Bluesband i 2023 i hele Norge og en tur innom Tyskland og USA. I desember kommer bandet hjem til Kristiansund etter ett år på turnè, og planen er å gjøre opptak av kveldens konsert for ev. albumutgivelse.

Gitarvirtuosen Odin ble landskjent i 2015 etter at han gikk til topps i TV2-suksessen Norske Talenter, bare 13 år gammel. Høsten 2019 ga Odin ut sitt debutalbum Speilvendt, produsert av Claudia Scott. «Neste generasjons gitarhelt» brukte tre år på å skrive låter og ferdigstille debutalbumet. I 2021 ga han ut to singler og flyttet til Kristiansand der han nå studerer rytmisk musikk på Universitetet i Agder. Bandet er Odin Landbakk, vokal, gitar, August Cancino, trommer, kor, Haakon Landbakk, bass, kor

Onkels Bluesrock Band – 26. august 2023

Onkels Bluesrock Band fra Smøla på Nordmøre består av voksne og unge karer, alle med fartstid innen musikk. Sjanger er swingende bluesrock og bandet har fått gode kritikker for sine spillejobber. Onkels Bluesrock Band spiller låter fra Joe Bonamassa,Gary Moore, Delbert McClinton, Joe Cocker, Jon Henderson, JJ Cale, Daniel Castro m.m. Bandmedlemmer er. Roger Aure, trommer/Vokal/kor. Kim Andre Herskedal, Gitar, Anders Grønseth, Keyboard, Svein Klepp, Bass og Kjell Inderberg, Vokal.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse