Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Redaksjonen
Artikkel
31 mars 2023 22:52
Del på Facebook
Leder i Rødt Møre og Romsdal, Aina M. H. Hauge og Roar Nes, leder i Raudt Surnadal. Foto: Rødt
Leder i Rødt Møre og Romsdal, Aina M. H. Hauge og Roar Nes, leder i Raudt Surnadal. Foto: Rødt

Partiet, som i følge en pressemelding i dag, bygger en folkebevegelse mot forskjells-Norge, stiller liste i rekordmange kommuner i årets kommunevalg. To år etter at de brøt sperregrensa i stortingsvalget, forventer Rødt at de gjør et brakvalg i kommune- og fylkestingsvalget.

I Møre og Romsdal kan du stemme Rødt i elleve kommuner.

annonse

Ved forrige valg stilte Rødt liste i Volda, Ålesund, Molde og Kristiansund, og kom inn i alle disse kommunene. I Kristiansund har de denne perioden hatt fire representanter. I årets valg stilles det også liste i Surnadal, Sunndal, Hustadvika, Haram, Hareid og Ulstein, i tillegg til Herøy der Rødt stiller liste sammen med SV.

Siste frist for å levere lister til årets kommune- og fylkestingsvalg gikk ut fredag 31. mars, og det ble jobbet med listene helt frem til tidsfristen. Raudt Surnadal var kanskje landets siste valgliste som ble registrert tett før fristen gikk ut kl. 12.

annonse

— Det var viktig for meg å stille pga. de som ikke har ressurser til å ta kampen for rettferdighet. Jeg tok tidsfristen seriøst, og var litt spent ei stund ja. Var ikke sikker på positivt resultat før en stor time før fristen til innlevering, forteller leder i Raudt Surnadal, Roar Nes. Han er en av de mange som nå stiller på Rødt-liste for første gang.

— Vi stiller også til fylkestingsvalget med ei rekordstor liste med folk fra hele fylket, skriver leder i Rødt Møre og Romsdal, Aina M. H. Hauge i en pressemelding. Hun er også 2. kandidat på fylkestingslista i tillegg til at hun er listetopp for Rødt i Ulstein.

På landsbasis stiller Rødt liste i 170 kommuner. En økning på 31 fra forrige kommunevalg. Med dette er Rødt det partiet på Stortinget som har størst framgang i antall nye lister. det betyr at 87 prosent av Norges befolkning kan stemme Rødt ved kommunevalget. Om vi har regna riktig er det pluss 7 prosentpoeng fra 2019. Spesielt stor er Rødt sin fremgang i industrikommuner og der det er stor motstand mot vindkraft, samt misnøye mot energipolitikken til regjeringa og stortingsflertallet.

annonse

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 3 timer siden Rasmussen hører på velgerne
@Terje SundsbøOm jegredigerer er det fordi jeg må korrigere min skriving, da jeg har dysleksi og i tillegg en pc med ...
Terje Sundsbø 3 timer siden Rasmussen hører på velgerne
@Anne Mari SandshamnNoen ganger kan det være behov for et oppklaringsspørsmål, slik jeg stilte deg. Og ditt svar tyder på at ditt ...
Anne Mari Sandshamn 9 timer siden Rasmussen hører på velgerne
@Terje SundsbøDet å besvare et spørsmål, med et annet er IKKE å svare på et spørsmål. Lær det deg du, før ...
Terje Sundsbø 11 timer siden Rasmussen hører på velgerne
@Anne Mari SandshamnDu ber meg slutte – fordi spørsmålet er ubehagelig for deg?Jeg har svart på spørsmålet ditt i TK. Men du ...
Anne Mari Sandshamn 14 timer siden Rasmussen hører på velgerne
@Terje SundsbøHAHAHAHA.. Nei, jeg ber deg bare slutte. Men du er ikke god på å svare på spørsmål selv du så ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Rasmussen hører på velgerne
@Anne Mari SandshamnTyr du til hersketeknikker for å slippe å svare på vanskelige spørsmål?
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte