Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
11 april 2023 14:15
Del på Facebook
Sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2 lover bedring kommende helg.Foto: Erik Johansen / NTB
Sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2 lover bedring kommende helg.Foto: Erik Johansen / NTB

TV 2 har fått kritikk fra flere hold for sine forskjellige TV-konsepter under den første serierunden i norsk fotball 2. påskedag. Til helgen blir det endringer.

TV 2s sportsredaktør Vegard Jansen Hagen forteller til NTB at redaksjonen har gått gjennom sendingene 2. påskedag i et fire timer langt møte.

Annonse
Annonse

– Vi er ikke fornøyd innholdsmessig med FotballXtra og Fotballkveld etter første runde. Vi har et betydelig forbedringspotensial, sier Hagen til NTB.

I sosiale medier var seere og andre involvert i norsk fotball ute med forskjellig kritikk til hvordan kanalen løste første dag med fotballrettighetene tilbake.

Under FotballXtra handlet kritikken blant annet om at TV 2-profilene i studio ble filmet i overkant mye framfor å vise kampene.

Daglig leder Frank Lidahl i Ranheim var ikke fornøyd med Fotballkveld, som skal oppsummere runden på de to øverste nivåene. Det ga han «terning 1»: Fokus på de i studio i en time. Hadde forventa profilbygging av andre enn programlederne, litt ‘under huden-reportasjer’, kanskje til og med fra Moss sin tilbakekomst til toppfotballen», skrev han på Twitter.

– Nesten blåst av stolene

Hagen opplyser til TV 2 at det vil bli endringer kommende serierunde.

– Vi skal vise mer bilder. Der var vi for beskjedne. FotballXtra og Fotballkveld vil få mer bilder. Det handler mer om å være skarpere på profilene og speile mer av lidenskapen blant supporterne og dyrke de journalistiske poengene, sier han.

Han og resten av laget i TV 2 har merket et stort engasjement for norsk fotball.

Annonse
Annonse

– Vi er nesten blåst av stolene her. Det går på interesse og ikke minst engasjement. Vi har knapt opplevd makten til tilbakemeldinger rundt innholdskonseptene. Det er deilig å få masse kjeft og vite at vi kommer til å bli enda bedre, sier han.

Han forteller at tirsdagens evalueringsmøte også gikk hett for seg.

– Det var deilig temperatur der også. Det trigges av at det er så mye engasjement. TV 2 har lenge fått mye ros for sendingene. Kanskje var vi ikke skjerpet nok inn til runde én. Jeg tror folk liker at vi fikk «to tette» og skal skikkelig «opp i ringa» til runde 2.

Stor operasjon

Rent teknisk gikk avviklingen av alle kamper og sendinger stort sett knirkefritt. Hagen er glad for å få spørsmål om det.

– Vi har 300 mennesker som er involvert fra kyst til kyst. Det er en enorm logistikk og masse teknikk. Den delen ble med få unntak levert smertefritt.

– Den delen vi var mest usikker på, overleverte vi på. Og så underleverte vi litt på innholdet, sier han.

TV 2 har rettigheter til å vise norsk fotball de seks kommende sesongen. Discovery hadde rettighetene fra 2017 til 2022.

(©NTB)

Annonse
Annonse
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrDet betyr at E39 Vik-Molde er prioritert for oppstart første seks år. God helg til deg også.
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Skrot fergene
@Terje SundsbøVi får konkludere medat vi ikkje blir samde om kva som er konklusjonen i SVV sitt innspel til ny NTP. ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrTabell 4.3 på side 49 har 14 kolonner (inklusive de med kun grafikk), hvor kolonne 2 angir navnet på prosjektet. ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Skrot fergene
@Terje SundsbøTabell 4.3, kolonner for avsette midler periode 23-. Der finn eg ikkje beløp. Kanskje tar eg feil?
Terje Sundsbø 4 dager siden Grunnsolide Møreaksen
@Tor HansenHvilke penger finnes allerede for fastlandsforbindelse til Gossen? Tror du pengene til Kjerringsundet vil være tilgjengelig? Fastlandsforbindelse til Otrøya og ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrI tabell 4.3 på side 49 er det ulike tall for «Lønnsomhet» og «Kostnad». Hvilken kolonne mener du angir avsatt ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse