Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Redaksjonen
Artikkel
26 april 2023 14:34
Del på Facebook
Teatret Vårt er ute på turné i hele fylket med Danse med skjebnen. Foto: Erik Birkeland / Tingh
Teatret Vårt er ute på turné i hele fylket med Danse med skjebnen. Foto: Erik Birkeland / Tingh

Danse med skjebnen er et underholdende musikkteaterstykke basert på låtene til Dance With a Stranger. Etter strålende anmeldelser og salgstall i Molde skal forestillingen nå ut på turné i hele Møre og Romsdal.

«Ein skikkeleg konfekt av ei teaterframsyning», skrev Klassekampen etter premieren på Danse med skjebnen på Teatret Vårt.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Den nye forestillingen, skrevet av Vidar Kvalshaug, tar utgangspunkt i låtene det folkekjære Kristiansund-bandet Dance With a Stranger hadde suksess med på 80- og 90-tallet. Tekstene er oversatt til nordmørsdialekt av Eli Stålhand, og danner rammeverket for en gripende fortelling om musikalske og reelle minner.

– I møtet mellom de nye oversettelsene og manuset, oppstår nye fortolkninger av musikken. Å lese og synge på dialekt gjør tekstene nære og vi oppdager historier og skjebner som ligger skjult i sangtekstene, sier teatersjef Kristian Lykkeslet Strømskag ved Teatret Vårt.

Besøker hele fylket

Danse med skjebnen hadde premiere på Teatret Vårt i Molde 11. mars, og har hatt svært gode publikumstall. Rundt tusen personer har allerede sikret seg billett til den musikalske reisen.

Regissør for forestillingen er Hanne Tømta, tidligere sjef for Nationaltheatret. Historien utspiller seg på ei nedlagt fergekai. Vi møter tre personer som må finne ut av noe i sitt eget liv, og et band som har ventet så lenge at de nærmest har blitt en del av inventaret.

Annonse
Annonse

I april legger forestillingen ut på turné. Onsdag 12. april går startskuddet i Fosnavåg konserthus. Turnéen beveger seg gjennom Sunnmøre og Rauma, før Nordmøre står for tur. Det hele avsluttes med to forestillinger i Festiviteten i Kristiansund 28. og 29. april.

Se fullstendig oversikt over spillesteder og -datoer her.

Strålende anmeldelser

Rollene i Danse med skjebnen spilles av Eli Stålhand, Lars Melsæter Rydjord og Svein Solenes. I sin anmeldelse roser Klassekampens teaterkritiker Amund Grimstad dem for overbevisende spill og gode sangprestasjoner, og kaller stykket «et kammerspill av høyeste klasse».

Romsdals Budstikke trillet terningen til fem, og meldte etter premieren at «låtene er frittstående perler som kunne forsvart en ren konsert», i tillegg til å trekke frem skuespillerprestasjonene som svært gode.

Tiden Krav skriver på sin side «Dance With a Stranger + teater = sant. Og det funker som bare juling» - og kaller forestillingen en «mystisk og mektig reise gjennom DWAS' univers».

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 9 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnFøyer seg inn i en lang rekke av tilsvarende........."Pompel og Pilt" fortsetter som bidragsytere i underholdningsbransjen.  Teoriene deres er det ...
Anne Mari Sandshamn 11 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Rasmuss >Rassmussen og Terje Sundsbø påstår følgende sitat, kopiert direkte fra leserinnlegg : " Det finnes flere ferdige fergeavløsningsprosjekter både ...
Geir Ole Sætremyr 15 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette intervjuet med TØI-forskar Aud Tennøy skildrer mange av dei tiltaka som må til for å nå klimamåla https://www.energiogklima.no/to-grader/ekspertintervju/fire-ting-vi-ma-slutte-med-hvis-vi-skal-na-klimamalene
Espen Heitmann 16 timer siden Meir norsk mat i fylkeskommunen
Nå er det vel liten tvil om at Dordi har ett selektivt forhold til fakta, jeg vil bare minne om ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmål du får. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?Representerer du virkelig Naturvernforbundet?
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse