Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Aage G. Sivertsen, fast skribent
Artikkel
29 april 2023 17:19
Del på Facebook
– Skjebnekampen fra andre runde er i ferd med å forsvinne, skriver Aage G. Sivertsen. Arkivfoto av Christian Michelsen, hovedtrener i  KBK. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
– Skjebnekampen fra andre runde er i ferd med å forsvinne, skriver Aage G. Sivertsen. Arkivfoto av Christian Michelsen, hovedtrener i  KBK. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Uten tilskuere, mot et av Norges kjedeligste fotball-lag, virket KBK uinteressert. Inntil bruntrøyene scoret mål etter 16 minutter. Før det hadde Strand Nilsen meldt seg på i kategorien «jeg nekter å score». Fra fem meter triller ballen mot ham, foran åpent mål, ingen maurtuer, bare kunstig gress, men Strand Nilsen skyter ballen mot fuglene.

Der landet ballen muligens på en av de mange terrasseleilighetene som omkranser stadion. Stadion ble kostet på 35 millioner i 2015 og pengene gikk til å bygge leiligheter. Tilskuerkapasiteten er på optimistiske 2500. De kunne bygget større leiligheter.

annonse

Etter Mjøndalens scoring våknet KBK til live

Kartum banker ballen fra død vinkel i nett-taket etter en halv times spill. Noen minutter før pause knaller samme mann inn en corner, som Dan Petter Ulvestad rager høyest på og KBK leder 2-1 til pause. Fint å se en god corner fra KBK. Det tilhører sjeldenhetene. I årevis har de slått ballen himmelhøyt og ned på bakerste stolpe, til Coly. Og som vi har sett mange ganger, etter at Coly får ballen på disse cornerne, vet ikke en gang vår herre hvor ballen lander, bortsett fra at den ikke lander i mål.

Selv om bruntrøyene hadde ballen mye i 2. omgang var det KBK som var farligst, på overgangene.

Innimellom har Kartum et nivå som ikke har noe med Obosligaen å gjøre.

annonse

Men i dag var det gledelig nok Benjamin Stokke som viste gammel storhet. Han brystet, nikket, stusset og driblet som i sine glansdager, sist han spilte for KBK. Han satte også inn straffesparket i 63.minutt, slik at resultatet ble 1-3.

Terningkast fem og banens beste til Benjamin Stokke, mens Kartum, til tross for at han burde ha puttet på et par til, også får en femmer, mens Ulvestad får en solid 4ér.

Litt irritert er jeg over at vi har et av Norges største fotballtalent på benken. Max Williamsen er både god nok og gammel nok. Han behersker dette nivået og vel så det. La han utvikle seg.

I skrivende stund ligger KBK to poeng etter Sogndal, som innehar 2. plass på tabellen. Den gir direkte opprykk til eliteserien. Det er 26 kamper igjen å spille. Skjebnekampen fra andre runde er i ferd med å forsvinne.

annonse

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
Møreaksen – Genial, og den eneste aktuelle fjordkryssingen. Knapt noe politisk parti har andre alternativer for fergefri fjordkryssing på sitt ...
Terje Sundsbø 4 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
@Hans-Peter KaaresenMøreaksen ligger inne på 9. plass i utkastet til prioriteringer i NTP:https://www.nrk.no/vestland/statens-vegvesen-legg-fram-nye-vegprioriteringar-1.16410026.Hvilket vedtak er det du sikter til?
Hans-Peter Kaaresen 5 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
De som har vært i tvil, er ikke i tvil lenger, etter å ha lest dette innlegget.  De blir enda ...
Petter E. Olsen 5 timer siden En ny vår for kjernekraft?
Innlegget røper vel at den som skriver har lite greie på moderne kjernekraftverk og sitter fast i "atomkraft, det er ...
Anne Mari Sandshamn 7 timer siden Beskjed om å flytte?
@Terje SundsbøJeg fikk ikke svar på mitt spørsmål... Så jeg gjentar det i håp om at du faktisk er voksen nok ...
Ketil Strand Andersen 9 timer siden En ny vår for kjernekraft?
Innleggets hovedbudskap er bra, sett i lys av den gammeldagse måten å se på kjernekraft, at det er noe vi ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte