Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
30 april 2023 18:42
Del på Facebook
Erling Haaland tangerte scoringsrekorden i Premier League. Foto: Kin Cheung / AP Photo / NTB.
Erling Haaland tangerte scoringsrekorden i Premier League. Foto: Kin Cheung / AP Photo / NTB.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Erling Braut Haaland tangerte Premier Leagues målrekord da han scoret for Manchester City i 2-1-seieren borte mot Fulham søndag ettermiddag.

Haaland-målet kom etter bare tre minutter fra straffemerket. I forkant ble Julian Alvarez felt av Tim Ream inne i 16-meteren, og dommer Simon Hooper pekte mot ellevemeteren.

Annonse
Annonse

Derfra satte Haaland ballen kontant i nettet for 34. gang i Premier League.

– Nå er han best i verden, utbrøt Viaplay-kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

Andy Cole (Newcastle, 1993-94) og Alan Shearer (Blackburn, 1994-95) har også 34 mål som beste fasit.

Manchester City skal spille ytterligere seks seriekamper før Haalands første sesong i klubben er over.

Haaland står med 50 mål totalt for klubben City sesongen. For uten de 34 i Premier League har 12 av målene kommet i Champions League, tre i FA-cupen og ett i ligacupen. Nordmannen er ifølge BCC den første City-spilleren til å score 50 mål på én sesong siden 1931.

– Før Winston Churchill ble statsminister? Wow. Det høres lenge siden ut. Gratulerer til Erling, sa City-trener Pep Guardiola til BBC.

Perlemål

Ledelsen fikk gjestene ikke holde mer enn tolv minutter før Carlos Vinicius utlignet med en kanonkule for Fulham. Det hadde riktig nok lite å si for Haaland & co. da Alvarez sendte en perle i krysset ti minutter før pause.

– Det var veldig gøy å score her. Det var et veldig viktig mål på et viktig tidspunkt i kampen. Veldig hyggelig å bidra, sa Alvarez til BBC og fortsatte om Haaland:

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

– Det er veldig viktig å ha en så farlig spiss, han scorer så mange mål. Det er hele lagets ansvar å spille han gjennom, så vi må fortsette med det.

– Nådd toppen

City har vunnet åtte strake ligakamper. Sist gang de avga poeng, var helt tilbake til 18. februar i 1-1-kampen borte mot Nottingham Forest. Forrige tap kom borte mot Tottenham 5. februar (0-1).

– Det var en veldig viktig seier for oss i dag. Hver kamp herfra og ut er en finale. Vi må holde dette gående, sa Alvarez.

Seieren sender også City opp på tabelltopp, ett poeng foran Arsenal. City har én kamp mindre spilt og kan skaffe seg en fire poengs luke når de tar imot West Ham hjemme onsdag. Da er nok Haaland også sulten på å overta scoringsrekorden alene.

– Det er viktig, men på tirsdag spiller Arsenal. Det viktige er West Ham-kampen. Etter det vil vi være på toppen av tabellen og det vil være mer ekte, sa Guardiola.

Målmaskin

Jærbuens City-karriere har vært et eventyr siden første spark på ballen. Han startet med to mål i Premier League-debuten borte mot West Ham, før han leverte åtte mål på de fem neste kampene. 22-åringen står med fire hattrick hittil dennes sesongen.

Haaland har en del å gå på til tidenes toppscorer på det øverste nivået i England. Den rekorden er det Evertons Dixie Dean som innehar med utrolig 60 mål. Haaland, Cole og Shearers rekord på 34 mål er fra Premier Leagues start i 1992.

City er også klare for semifinale i Champions League, hvor de gjester Real Madrid på Santiago Bernabéu 9. mai, før de skal spille returoppgjøret i Manchester 17. mai. De lyseblå jakter sin første mesterligatittel, mens spanjolene er den mestvinnende klubben i turneringen med 14 trofeer.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Fakta om Erling Braut Haaland

Dette er fotballspilleren Erling Braut Haaland:

• Navn: Erling Braut Haaland

• Født: 21. juli 2000 i Leeds (22 år)

• Posisjon: Spiss

• Klubb: Manchester City

• Tidligere klubber: Bryne, Molde, Salzburg og Borussia Dortmund

• A-landskamper/mål: 23/21

• Kamper/mål for Manchester City: 44/50

• Kamper/mål for Dortmund: 89/86

• Aktuell: Scoret ett mål mot Fulham og tangerte scoringsrekorden i Premier League.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 7 dager siden Anbefales å ta et besøk til Kvernes
Nå forstod jeg hvorfor det kalles stavkirke!
@Terje SundsbøPunk 1 og 2. Premissene i påstanden er ufullstendig. Vart spørsmålet komplettert med kostnaden for kvar passering målt opp mot ...
@Geir Ole SætremyrHvorfor svarer du ikke på de spørsmålene du får? Det du kaller en ytring fra Rasmus Rasmussen, er en liste ...
@Terje SundsbøEg peika på at Trude Brosvik sa meir. Ja  ho ville ha rassikring av Tokagjelet også. Så det er korrekt. ...
@Terje SundsbøHar du lest protokollen frå Fylkestinget der dei behandla RTP?
@Geir Ole SætremyrVestland fylkeskommune prioriterer ikke rassikring av turistveier og vedlikehold av veiene mellom fergeleiene framfor fastlandssamband til egne innbyggere. De skal ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse