Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Steinar Melby
Artikkel
06 september 2023 15:50
Del på Facebook
Leder i dugnadsgruppa Ramsailt, Britt D'Angelo, ved Piren i Kristiansund, foran ikoniske Skonnert Ideal av Kristiansund, ved Vågekaia i en travel havn. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Leder i dugnadsgruppa Ramsailt, Britt D'Angelo, ved Piren i Kristiansund, foran ikoniske Skonnert Ideal av Kristiansund, ved Vågekaia i en travel havn. Foto: Steinar Melby / KSU.NO

Dugnadsgruppa Ramsailt og Britt D'Angelo håper på å gjenta suksessen fra i fjor med årets Jul i Vågen 2023.

Jul i Vågen 2022 slo alle tidligere rekorder og ble en kjempesuksess. Omtrent 70 salgsboder / markedsplasser og flere tusen besøkende første søndag i advent er formidabel økning fra tidligere år.

Annonse
Annonse

Planleggingen av det tradisjonelle julearrangementet er godt i gang og arrangeres av dugnadsgruppa Ramsailt. Som i fjor ønsker man også i år samarbeide med Nordmørsmusea som medarrangør.

Vågen i Kristiansund forvandles til et julemarked med levende kulturhistorie

Søndag den 03. desember 2023 fra klokken 14:00-19:00, forvandles Vågen i Kristiansund igjen til et tradisjonelt julemarked med masse aktiviteter og tilbud. Sammen med Nordmørsmusea sørger arrangørene for å presentere og synliggjøre levende kulturhistorie i hele området fra Kulturfabrikken og ned til Kaffebrenneriet Patrick Volckmar.

– I tillegg vi det være både store og små nisser, juletregange med julesanger, kjente og kjære figurer fra Snømannland og andre kulturelle underholdningsinnslag som vi kommer tilbake til senere med med mer info om. Kulturfabrikken og Operaen i Kristiansund er fantastiske medhjelpere på denne delen, sier Britt D'Angelo.

Annonse
Annonse

Tusenvis av besøkende i fjor

Etter fjorårets arrangement sa en svært fornøyd leder av Ramsailt, Britt D'Angelo, følgende:
«Sammen med den historiske rammen ble det akkurat det gammeldagse markedet vi ønsket å realisere. Det var helt overveldende besøk og langt mere enn noen av oss kunne ha drømt om. Hele Vågen var stappende full av store og små i julestemning, og alle virket godt fornøyde med både marked og underholdning. Noen har estimert at det kunne være så mye som mellom 3-4 tusen besøkende men et tall som ikke er helt enkelt å verifisere»

Stor pågang for boder og markedsplass

I fjor var det omtrent 70 salgsboder/markedsplasser på julemarkedet og allerede er det kommet svært mange bestillinger.

Interesserte tilbydere innen håndarbeid, kunst, tradisjonelt håndtverk, lokalmat m.m. bes ta kontakt så snart som mulig for å sikre seg plass mens det ennå er ledig.

– Med det trykket av forespørsler om messestander så langt, vil nok messeområdet være utsolgt en god stund før markedet starter, sier Britt D'Angelo.

Salgsbodene vil alle være utendørs, men under tak og Kristiansund parkering har stilt hele parkeringsplassen på Gassverktomta ved Kulturfabrikken til rådighet.

Leder fra Bondens Marked, som stilte med 10 boder i 2022, sa til leder Britt D'Angelo i dugnadsgruppen Ramsailt, at Vågen og Mellomverftet var den flotteste plassen de hadde vært, med en magisk stemning og et magisk miljø.

KSU Ramsailt Jul utstillere Mobil 1080 x 1080

Håper på ytterligere samarbeid i 2023

– Det ligger selvfølgelig en enorm jobb bak å arrangere et så stort arrangement, men med mange gode og viktige medhjelpere lot det seg gjøre å bringe fjorårets årets arrangement trygt og vellykket i havn. Ramsailt og Britt D'Angelo håper suksessen i fjor, gjør det enda enklere å få med flere sponsorer og medhjelpere til årets arrangement.

Video fra Jul i Vågen 2022

Heine Schjølberg i Studio400, var tilstede med videokamera i 2022 og redigerte en kort film, se under. Her ser vi ulike aktiviteter og folk som koser seg under markedet i den tradisjonelle, historiske og fantastiske rammen som Vågen i Kristiansund utgjør for dette arrangementet.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til #614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøDu har oversett det faktum at biltrafikken ikkje skal, eller kan blomstre.
Terje Sundsbø 3 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrJeg har studert linken – den forteller at flere kjørefelt/nye veier raskt blir tatt i bruk, og dokumenterer at dette ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrDu tar feil igjen. I din referanse til tallet 1200 sier SVV: «Etter at ny E39 Ørskogfjellet- Vik er ferdig utbygd ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøEg har aldri snakka om 2050. Det er eit virvar i di boble.Prosentrekning kan eg.Kor unison stemninga er når pengene ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrTidligere har du vist til SVV sin Planbeskrivelse E39 Ørskogfjellet-Vik, og henvist til tallet 1200 som reduksjonen i trafikken ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse