Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Per Helge Pedersen
Artikkel
19 april 2017 19:58
Del på Facebook
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I Spania har det de siste årene vært en kraftig økning i tallet på turister. Det er kanskje ikke så rart med alle de konfliktene vi har rundt om i mange Middelhavsland. I de siste fem årene har tallet på turister økt med 30 prosent i Spania. Dette er et gjennomsnitt. I noen regioner har turisttrafikken økt med opp mot 70 prosent i samme tidsrom.

I fjor kom det nær 70 millioner turister til Spania. Selvsagt betyr det mye for økonomien i landet. På flere kåringer fremstår Spania som verdens beste turistland.

Mange nordmenn kjøper feriehus

Men det er også stadig flere utlendinger som kjøper feriebolig i Spania. Fremfor alt gjelder det mange værsyke nordmenn. Ikke minst merker vi det i Costa Blanca sør hvor vi har hatt feriehus i flere år. Da vi kom i 2011 var det fortsatt nedgangstider – og man kunne finne mange gode hus til en rimelig pris. Da var også kursen på norske kroner i forhold til Euro langt lavere enn i dag.

Men det er fortsatt muligheter for å gjøre en god handel. Boligprisene har steget kraftig – og de stiger stadig. På de mest populære områdene er byggingen kommet i gang igjen etter at byggekranene sto uvirksom lenge.

En liten usikkerhet når det gjelder utviklingen på boligmarkedet, er hva som vil skje i forhold til Brexit. Det er veldig mange britiske statsborgere som føler stor usikkerhet om hva som vil skje i forhold til de rettighetene de har opparbeidet. Bare i vårt nabolag i Torrevieja har flere britiske familier solgt og reist hjem.

Beliggenheten er veldig viktig

Men fortsatt er det en ting som gjelder – og det er beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet. Er man i modus til å kjøpe hus eller leilighet, må man ikke se seg blind på boligannonsene på Finn.no og andre steder. Huset kan se tilforlatelig bra ut, men det kan ligge håpløst til.

Det beste er at man ser seg rundt om. Da kan det også være en fordel å leie før man velger å kjøpe. Uansett er det nyttig å snakke med folk som kjenner området og forholdene i Spania. Muligheten for å bli lurt er fortsatt stor. Risikoen er mindre om man kjøper gjennom skandinaviske eiendomsmeglere. Det kan bli dyrere, men det er bedre enn å tape mange penger.

Ofte har vi sett at folk som har sagt at de er advokater, slettes ikke er det.

Sommeren blir lengre

Mange nordmenn som har hus i Spania, tilbringer også mange vintermåneder i feriehuset sitt. Noen bor fast i Spania. Da må man passe på regelverket. Det er lett å miste mange rettigheter som man har i Norge, om man ikke følger boka.

De aller fleste bruker nok feriehusene sine fra tidlig vår og til sen høst. Det betyr at sommersesongen kan forlenges betydelig både før og etter den norske sommeren. For enkelte nordboere kan det bli vel varmt i juli og august. Men for dem som elsker å bade og sole seg synes ikke varmen å skremme.

Ellers er Spania et eldorado for dem som elsker blomster i alle varianter.

God mat og drikke

Det er utrolig mye god mat og god drikke i Spania. Selvsagt har prisene steget også her, men i forhold til Norge er det billig å bo og leve i Spania. Skjønt noen varer har det samme kostnadsnivået som i Norge. Ja, noe er faktisk også dyrere.

Utvalget i forretningene er mange steder en drøm for den som liker å handle. Det er også mange markeder hver eneste uke som tilbyr all verdens varer – mye har man egentlig ikke har bruk for.

Norske kanaler

For dem som vil følge med på fjernsyn, finnes de fleste norske kanaler. Ellers er internettet bygget ut. Det kan også brukes til telefonsamtaler. Skjønt har man de riktige telefonabonnementene, kan man bruke sine vanlige mobiltelefoner uten at man blir ruinert.

Alicante et fint utgangspunkt

Flyplassen i Alicante er et flott utgangspunkt for dem som har hus i Costa Blanca. Flyturen fra Oslo tar ca. 3,5 timer. Det går mange fly hver eneste dag – og bestiller man billetter i god tid kan flyreisen bli billig. Men i høysesongen kan billettprisen bli veldig høy.

Om man ikke bruker feriehuset i mange måneder i året, vil det lønne seg å leie bil – men det bør man også gjøre i god tid.

Ellers er det billig å kjøre drosje i Spania. En tur fra Alicante flyplass inn til Torrevieja koster rundt 50 E.

Vi har et hus i en liten urbanisasjon (borettslag) like nord for Torrievieja by – like opp for den kjente La Mata-stranda. For oss er dette et paradis. Vi har en flott hage og et flott basseng. Her er det tennisbaner, fotballbane og lekeplass med mange restauranter og butikker rundt oss.

Er du interessert i feriehus i Spania er det mange paradis som venter på dere. Det er bare å velge og vrake. Men ha is i magen.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 45 minutter siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Naturvernforbundet deltok som tilhøyrar på konferansen vel vitande at dette var lobbyverksemd.Vi var der for å plukke opp styringssignal, først ...
Geir Ole Sætremyr 55 minutter siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEnten det er Stortinget si samansetning, eller det er meir eller mindre nøytrale meiningsmålingar så er det til sjuande og ...
Terje Sundsbø 6 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrStortinget er ikke basert på meningsmålinger, men på valgresultat. Partiene Høyre, Senterpartiet, Venstre, KrF og Arbeiderpartiet prioriterte Møreaksen under NTP-behandlingen ...
Geir Ole Sætremyr 11 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 13 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Terje Sundsbø 13 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDu skjønner åpenbart ikke hva du selv skriver. Du har helt rett i at Møreaksen er strekningen Ålesund-Molde. På samme ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse