Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Steinar Melby
Artikkel
29 april 2017 12:29
Del på Facebook
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

KBK har i år har som et ledd i klubbens talentutviklingsprogram, egne lag både i G16 og G19. I tillegg har klubben egne akademi og hospiteringsarenaer for yngre fotballspillere. Denne satsingen er et samarbeid med andre klubber på Nordmøre. De spillerne med størst ambisjoner og vilje om å bli bedre fotballspillere, har fått tilbud om overgang til KBK.

Tidligere har unge fotballspillere på Nordmøre fått tilbud om spillerutviklingstiltak via NEAS-akademi og mer eller mindre frekvente bylags- og kretssamlinger i regi av Nordmøre og Romsdal fotballkrets. Noen få har også fått tilbud om hospitering hos Molde Fotballklubbs Aker-akademi. Utfordringen med kun frekvente spillergrupper og tilhørende lagutvikling, har heller ikke vært positivt for spillerutviklingen på Nordmøre.

Med KBKs inntreden i Eliteserien gis det muligheter til at man kan utvikle og rekruttere egne spillere. En av disse utviklingsmulighetene deltagelse i nasjonale ligaer for både G16 og G19. Vi har tidligere skrevet om KBK G19 som slo Start 4-0 sist lørdag og som har spilt jevnt mot både Haugesund og Molde i forutgående kamper. 

KBKs G16 satsing

Nytt av i år er at KBK også har rekruttert spillere til et egent G16-lag. KBKs satsing og rekruttering av de beste og mest ivrige spillerne hos de andre samarbeidsklubbene er en hårfin balansekunst og krever blant annet at klubbene setter spilleren i fokus. Imidlertid har samarbeidet med de fleste klubbene fungert tilfredsstillende og tilnærmet konfliktfritt. jeg drister meg til å si at det er oppstått et slags konsensus om at KBKS talentutviklingsmodell foreløpig er den beste modellen for spissing av spillergrupper og utvikling av spillere på Nordmøre.

Eliteturnering i Abrahallen

Forrige helg var KBK G16 i Trondheim for å delta på NTF-Elitetiltak i Abrahallen. Med tidligere turnering i Stavanger friskt i minnet, hadde laget klare forventninger til nivået som de skulle konkurrere på. I mars møtte laget Brann, Start, Viking og Haugesund på NTF-Elitetiltak. Den gangen ble det 4 tøffe og tette kamper hvor 3 av dem endte med marginale tap. Det var også mye å rette på individuelt og kollektivt. Guttene tok likevel med seg lærdom og referanser fra dette oppholdet på toppen av tre verdifulle, teambyggende dager på tur. Nå møtte KBK G16 Rosenborg, Sandefjord, Mjøndalen og Aalesund. 4 sterke motstandere de ikke hadde møtt tidligere..

Seier mot Rosenborg

Turneringen åpnet lørdag kl. 11:00 mot vertene Rosenborg. Etter å ha fulgt kamplanen og vært agressive og på fremfoten i hele kampen blir det seier 3-1. 1-0 kommer på en flott gjennomløping fra høyrekanten av Simon Iversen som dunker ballen kontant i nota. 2-0 kommer etter straffespark hvor Emil Sivertsen blir felt innom 5-meteren. Lagkaptein Marius Olsen setter kula sikkert nede ved venstre stolperot. Dette blir pauseresultatet. Etter hvert som trykket bygger seg opp åpner det seg mye rom både foran og bak forsvarsleddet til RBK og vi stikker Simon gjennom på ny. Hans skudd blir reddet, med Vegard Gjul hadde tatt det tunge løpet fra egen halvdel og avslutter på åpent mål til 3-0 med 15 minutter igjen å spille. Rosenborg får et trøstemål 5 minutter før slutt, men ikke tidsnok til å true en fullt fortjent seier mot landets største grossist av NM-gull i denne årsklassen.

Tap mot Sandefjord

Litt utladet etter formiddagskampen tok KBK G16 mot Sandefjord til deres første kamp for helga. KBK  taper 3-1 og det er ingenting å si på resultatet. Sandefjord spiller modent og smart, og viser tidvis høy klasse på angrepsspillet. De leder 3-0 før Kevin Brusethaug skårer turneringas mål med et fantastisk soloraid fra egen halvdel. Han avslutter like godt med tunell på både midtstopper og deretter keeper før ballen triller over linja. 

Ny opptur mot Mjøndalen

Søndag startet med kamp mot Mjøndalen 08:30. Kampen startet som ventet med høyt tempo på begge lag der KBK etterhvert fester et initiativ. 1-0 kommer etter en gjenvinning på hjørnespark hvor Elias Romfo-Henriksen saksesparker ballen til bakerste stang hvor Jacob Wiig nikker ballen i løpsbanen til Ghafoor Khan som stupheader inn skåringa. Mindre enn ett minutt senere har Mjøndalen utlignet på slurv i markeringa på innlegg fra venstrekanten. Dette forblir pauseresultatet. 2. omgang starter med et frispark fra 25 meter. Kevin Brusethaug trer frem og limer ballen i krysset bak en stillestående keeper. Utsøkt!  Etter dette blir det mye tut og kjør, bytter på begge lag og press mot vår 16-meter. KBK evner å ri denne av takket være fantastiske inngripener av forsvaret og keeper Johannes Grimelid.

Tap mot Aafk

I siste kamp er KBK G16 litt nede for telling med fem sentrale spillere ute med småskader. KBK møter et sterk AaFK som tar initiativet i kampen og skaper en del farligheter i første omgang som keeper Sondre Ranheim Sæther får det travelt med å holde buret rent. Midt i dette kommer Emil Sivertsen seg fri etter å ha tråklet i kjent stil gjennom forsvarsledet og alene med keeper. Dessverre for KBK avverger Aalesunds sisteskanse den situasjonen. I stedet går sunnmøringene opp i 1-0 etter markeringssvikt på bakre stang og ballen fyker inn via bakre stang. Dessverre er ikke KBK nøyaktige nok i sine overganger, i motsetning til tangotrøyene, som setter sine sjanser. Sluttresultatet blir 3-0. KBK har som mål å revansjere dette resultatet i mai, når Ålesund kommer på besøk på Kristiansund stadion.

Neste store test blir 1. serierunde i nasjonal liga fredag den 5. mai i Stavanger. Da står Viking på motsatt banehalvdel. Deretter går vårsesongen slag i slag frem til uke 25.

Spennende satsing og og resultater

Flere av KBK G16 sine spillere kan du også se i aksjon som hospitanter hos KBK Rekrutt, i både G19 nasjonal og KBK 2 i 4.divisjon. De foreløpige resultatene fra både KBK G16 og og KBK G19 viser at også nordmøringene spiller jevnt mot de beste og oppnår gode lagresultater når de får sjansen til å trene sammen i egne lag. Vi tror også ubetinget at dette vil gi best spillerutvikling. Siden KBKs apparat og støttespillere nå muliggjør talentutviklingen, er det på tide at våre politikere sørger for at vi får tilstrekkelig med høyskoletilbud slik at også KBKs A-lag kan ha håp om å få noen av disse spillerne i egen stall etter de er 18-19 år.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 11 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøFylkeskommunen har adskillig flere "alvorlige" (som du skriver) problemer enn Møreaksen å ta seg av.  Særinteressene i Møreaksen har splittet ...
Geir Ole Sætremyr 15 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Naturvernforbundet deltok som tilhøyrar på konferansen vel vitande at dette var lobbyverksemd.Vi var der for å plukke opp styringssignal, først ...
Geir Ole Sætremyr 16 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEnten det er Stortinget si samansetning, eller det er meir eller mindre nøytrale meiningsmålingar så er det til sjuande og ...
Terje Sundsbø 21 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrStortinget er ikke basert på meningsmålinger, men på valgresultat. Partiene Høyre, Senterpartiet, Venstre, KrF og Arbeiderpartiet prioriterte Møreaksen under NTP-behandlingen ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse