Annonse
Annonse

På torsdag blir Kranaskjærets videre skjebne avgjort i plan og bygningsrådet, når rammesøknaden skal opp til behandling. Vi håper nå at politikerne vil satse på Vågen og Kranaskjæret, slik at man kan arbeide videre med realiseringen av prosjektet Kranaskjæret, skriver Norconsult Solem Arkitektur i en pressemelding. 

Prosjektet Kranaskjæret vil være en viktig historieforteller, her vil man videreformidle en del av vår felles kystkulturhistorie. Kranaskjæret ble brukt som kjølhalingsanlegg og senere tid oppbevaring av kull. I dag finner vi igjen rester av kullbingen, og fundamentene til kjølhalingsanlegget. Kullbingen vil bli løftet fram i det nye kaidekket, og omrisset vil bli markert og skaper et godt rom for en utescene. På kaidekket vil også Nordmøre Museum få mulighet til å videreformidle Kranaskjæret og Vågens historie ved infopunkter. Det vil bli også satt opp en kopi av den gamle mastbukken, som ble brukt i det gamle kjølhalingsanlegget. Slik vil prosjektet Kranskjæret bli en levende historieforteller, og del av en historisk vandring i Vågen.

Servicebygget har fått et enkelt og moderne uttrykk, og er tilpasset omgivelsene formmessig og tar utgangspunkt i mastebukkens uttrykksform. Bruken av tre skaper en link til det gamle bygningsmiljøet i Vågen, samtidig som det gamle bygningsmiljøet får lov til å være noe eget. Her blir det også en kafe med uteservering i tillegg til serviceanlegg for båtgjester. 

Småbåtlaget vil være eiere av prosjektet, og drifte gjestehavna og servicebygget, og er svært positive til planene. Om både Kranskjæret og Kulturfabrikken blir realisert, vil disse to prosjektene gi mulighet for sambruk og sammen løfte området ved Vedkaia og Gassverktomta. Vågen er sammen med havnebassenget vårt et av våre viktigste byrom, og det er derfor et viktig grep å satse på Vågen og Kranaskjæret.

Kristiansund og Nordmøre Havn IKS ønsker å gi en gave til byen i anledning byjubileumet, og prosjektet Kranaksjæret vil være et viktig løft for byen. Kranaskjæret ligger i dag bortgjemt ved gjestebryggene i Vågen, og er dermed et av de første møtene av byen vår for båtturistene. Prosjektet Kranaskjæret har derfor en stor mulighet å forbedre forholdene for båtturister, og slik gi en god opplevelse av å være i havn i Kristiansund.

Bilde2

Bilde2

Bilde2

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte