Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
07 juni 2017 13:43
Del på Facebook
Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SAS sin monopolsituasjon på Kvernberget slår nå så negativt ut prismessig for de reisende, at det ikke bare kan betegnes som heftig – dette begynner å bli hårreisende og uanstendig. Etter at SAS gikk over til mindre flytype tillater de seg å ta blodpris på billetter til/fra Kvernberget.

Det er mye offshore-reisende via Kvernberget og det later til at SAS utnytter sin monopolsituasjon i så måte. Folk må betale uansett. I neste omgang rammer dette selvsagt all annen virksomhet, slik som tilstøtende offshorevirksomhet eller private reisende. Det bryr SAS seg tydeligvis lite om.

Flyene går stort sett med fullt belegg og reisende opplever til en stadighet at f.eks. fly fra Oslo–Kvernberget er overbooket. For noen dager siden fikk vi melding fra en næringsreisende og hans kollega som fikk tilbud om noen «euroslanter» rett i lomma dersom de valgte en annen avgang. En billett som forøvrig kostet kr. 4.300 tur/retur Kristiansund per person, bestilt to uker i forveien, med låste avganger for billigste alternativ.

SAS har i mediene brukt flyseteavgiften som unnskyldning for dyre billetter. Den samme avgift gjelder alle selskaper og på alle flyplasser. Dette er helt enkelt en unnskyldning som ikke står til troende. Vi er tilbake til den eneste plausible forklaring – en rå, grisk og kynisk utnyttelse av monopolsituasjonen.

Kvernberget Vekst sin daglige kontakt med SAS ser ikke ut til å ha virket nevneverdig i positiv retning for de reisende foreløpig.

Personen som vi refererer til over, sier til KSU.NO:

Jeg kjører heller bil til Stavanger, fremfor å ta SAS sine «tilbud», eller rettere sagt blodpriser, inkludert tilbud fra nabobyer. Jeg støtter ikke noe selskap som bedriver rå og kynisk utnyttelse av sine kunder , men jeg støtter Kvernberget. Så mitt alternativ til Kvernberget er bil, inntil det kommer reell konkurranse. Jeg vil for fremtiden bidra alt jeg kan, for at SAS skal få konkurranse for fremtiden på Kvernberget.

Priseksempel

Her er et hårreisende priseksempel for dagsreise, 2 stk tur/retur til Stavanger, for midten av juni måned.

SAS fra Kristiansund (via Reisebyrå)
15.160,– tur/retur Stavanger for to personer

SAS fra Molde (på nett)
9.496,– tur/retur Stavanger for to personer

Norwegian fra Molde. (på nett)
5.768,– tur/retur Stavanger for to personer

Oppdatering av artikkel

Enkelte søker å så tvil om våre innhentede priser og vår kilde, samt at noen mener vi driver en negativ svertekampanje for Nordmøre. Derfor legger vi ved dokumentasjon fra vår anonyme budbringer med tilbudet de fikk fra to ulike reisebyrå på tur retur Kristiansund Stavanger i det aktuelle tidsrommet.  Reisebyråene har nesten sammenfallende pris. Hvis SAS har tenkt å drive slik fremover, står vi for at de vil sterkt bidra til å legge ned Kristiansund Lufthavn. Negativt for Nordmøre ville det vært å ikke påpeke eller advare mot dette.

sas billetter

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 1 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnDet er du som sprer løgner. På samme måte som Vigrasambandet på Sunnmøre, ble Skålavegen/Fannefjordtunnelen i Romsdal privatfinansiert. Etter den ...
Hans-Peter Kaaresen 13 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnFøyer seg inn i en lang rekke av tilsvarende........."Pompel og Pilt" fortsetter som bidragsytere i underholdningsbransjen.  Teoriene deres er det ...
Anne Mari Sandshamn 15 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Rasmuss >Rassmussen og Terje Sundsbø påstår følgende sitat, kopiert direkte fra leserinnlegg : " Det finnes flere ferdige fergeavløsningsprosjekter både ...
Geir Ole Sætremyr 19 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette intervjuet med TØI-forskar Aud Tennøy skildrer mange av dei tiltaka som må til for å nå klimamåla https://www.energiogklima.no/to-grader/ekspertintervju/fire-ting-vi-ma-slutte-med-hvis-vi-skal-na-klimamalene
Espen Heitmann 21 timer siden Meir norsk mat i fylkeskommunen
Nå er det vel liten tvil om at Dordi har ett selektivt forhold til fakta, jeg vil bare minne om ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse