Annonse
Staben i OiK lanserte et rikt og spennende program for sesongen 2017 og 2018. Foto: Oik
Staben i OiK lanserte et rikt og spennende program for sesongen 2017 og 2018. Foto: Oik

Operaen i Kristiansund lanserte i dag sitt program for sesongen 2017/2018! Fra før er det avslørt at den populære operaen Carmen og Cole Porter-musikalen Kiss me Kate blir hovedoppsetningene under Operafestukene i februar 2018, og i dag ble resten av programmet avduket. Under følger noen smakebiter fra programmet vårt.

Først ut er utekonserten som har blitt en tradisjon i Kristiansund, nemlig Allsang i Vanndamman. I år er det Jannike Kruse (kjent for mange som den første Donna Bacalao), Inger Lise Bøe Bævre og Ole Andreas Silseth som skal spre sangglede på utescenen i Kristiansunds fineste parkområde. De har med seg Operaens Sinfonietta og dansere fra Operaens Ballettsenter.

Høsten store konsertbegivenhet skjer 21. oktober. Da ankommer eliten av mannlige norske operasolister Kristiansund, ledet av dirigent og pianist Reza Aghamir, kjent som rebellen i det norske klassiske musikkmiljøet. Reza e i Ragazzi, «Reza og gutta» på norsk, har sjarmert seg inn i hjertene til mange da de besøkte Kristiansund under Operafestukene i 2015, og ikke minst da de framførte «Ja vi elsker» sammen med KORK under den TV-sendte konserten i anledning Kongeparet 25 år i januar i fjor. Her blir det mange kjente fjes for de som har sett noen operaforestillinger i Kristiansund, og vi gleder oss til dette fyrverkeriet av en konsert!

Nøtteknekkeren er som tradisjon å regne i Kristiansund, og for mange blir det ikke jul uten å ha opplevd Tsjaikovskijs vakre juleeventyr. 7.-10. desember kan du oppleve den magiske julefortellingen med dansere fra Operaens Ballettsenter og musikk spilt av Operaens Sinfonietta. I år blir de dirigert av en av Norges få kvinnelige dirigenter, Halldis Rønning.

90 år med opera

oik 90 aar2018s operafestuker markerer et jubileum! Da er det hele 90 år siden Operaen i Kristiansund framførte sin første helaftens operaforestilling i Festiviteten.

Den gang da var det Glucks Orfeus og Evrydike som sto på programmet, mens vi i 2018 skal gi publikum muligheten til å oppleve selveste Carmen og musikalen Kiss me Kate.

Georges Bizets Carmen er en av verdens mest kjente operaer. Handlingen fra 1820-tallets Spania skildrer hvordan sigøynerkvinnen Carmen forfører menn med sin sensualitet. Hennes skjebnesvangre lek med kjærlighet og sjalusi får katastrofale konsekvenser og ender i tragedie. Hos oss får publikum oppleve en klassisk Carmen, med fargerike spanske kostymer og stemning.

Dirigent Torodd Wigum skal lede Kristiansund Symfoniorkester gjennom de fire aktene, og regi er ved Ronald Rørvik. I rollen som Carmen finner vi den svenske mezzosopranen Désirée Baraula, mens Don Jose synges av Henrik Engelsviken. Carmens store forelskelse Escamillo synges av Aleksander Nohr.

I Carmen får vi også oppleve to av fylkets flotteste sangere; Beate Mordal inntar rollen som Frasquita og Sigrid Vetleseter Bøe blir å se som Michaela.

Det er noen år siden forrige gang Operaen i Kristiansund satte opp en musikal under Operafestukene. Lady be Good var på programmet i 2005, så nå er det på tide at vi igjen får en musikal på scenen i Festiviteten. Cole Porter-musikalen Kiss me Kate er kjent for sin flotte musikk og spenstige dansenummer. Når teaterregissøren Fred Graham og hans teatertrupp skal sette opp Shakespeares teaterstykke Troll kan temmes, viser det seg å bli alt annet enkelt. I februar får Broadway-musikalen et preg av Kristiansund: forestillingen handler om at Operaen i Kristiansund setter opp en forestilling! Espen Aukan skal omarbeide manus slik at musikalen blir i ekte Kristiansundsstil.

I Kiss me Kate blir det også mange kjente fjes å se på scenen! Yngve Gåsøy har rollen som Fred Graham, Eli Stålhand spiller og synger rollen som Lilli Vanessi, mens Gina Bjerkan har rollen som Lois Lane. Bjørnar Øksenvåg har rollen som Bill Calhoun og ingen ringere enn Odd Arne Halaas skal være med som Harrison Howell. Tenoren Ole Andreas Silseth fra Molde blir også med som en del av ensemblet i Kiss me Kate!

Under Operafestukene blir det også plass til en aldri så liten verdenspremiere: Frode Alnæs har laget en egen konsertforestilling om sin karriere og sitt liv som en av Norges beste gitarister. I Min dans på strenger gleder han seg til å gjøre det han er best på; å spille på mange strenger samtidig – og å dele artige betraktninger, opplevelser og fantastisk musikk med sitt publikum!

Vårsesongen er også full av godbiter! Kammermusikkfestivalen Operaens Sommerfestdager skal neste år by på fine sommerlige konserter rundt om i Kristiansund.

Vi gleder oss til å gi barn og unge et gledelig gjensyn med vår kjære Syver i Syver & Beatrice – et sommermysterium. Det er duket for liv og røre ved havna når sommermysteriet skal løses. Forsvunne lyspører, en havnefogd med armbåndsur og en språkforvirret pirklokke gjør det ikke lett for vår kjære venn. Heldigvis har han sin nye venninne Anne. Det blir en ramsalt musikal om livet på havna med mange barn og fjollete måser!

pdfLink til OiKs sesongprogram med flere konserter og forestillinger og mer informasjon!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Relevant innhold

Annonse