Annonse
Annonse
Stortingspresident Olemic Thommessen mener statsråder må møte i Stortingets spørretime med mindre det oppstår uforutsette hendelser. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Stortingspresident Olemic Thommessen mener statsråder må møte i Stortingets spørretime med mindre det oppstår uforutsette hendelser. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Fire statsråder får kritikk fra stortingspresidenten fordi de prioriterte regjeringsforhandlinger fremfor spørretimen 10. januar.

Helseminister Bent Høie (H), samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp), fiskeriminister Per Sandberg (Frp) og kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) møtte ikke i Stortingets spørretime 10. januar. I stedet deltok de i regjeringsforhandlingene på Jeløya.

I et brev skriver stortingspresident Olemic Thommessen (H) at han og presidentskapet forventer at statsråder stiller i spørretimen, uavhengig av det han kaller regjeringens indre agenda, melder NRK.

– Med mindre uforutsette hendelser gjør at det ikke er mulig for den enkelte statsråd å møte, forventer Stortinget at de prioriterer deltakelse i spørretimen, heter det i brevet.

Det var parlamentarisk leder Marit Arnstad i Sp som klaget de fire statsrådene inn for presidentskapet.

Helseminister Bent Høie mener imidlertid at Sp kritiserer dem for noe som er vanlig praksis.

– Det er helt åpenbart at Senterpartiet har bestemt seg for ikke å spille med vanlige spilleregler, men heller sette denne saken på spissen som en del av et politisk spill, sier han og legger til at han hadde fått et spørretimespørsmål som han avklarte med spørsmålsstilleren at det var greit at ble utsatt til uken etter.

Høie sier videre at han synes det stortingspresidenten skriver er helt greit.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte