Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Per Helge Pedersen
Artikkel
27 februar 2018 12:27
Del på Facebook
Av Per Helge Pedersen, fast spaltist
Av Per Helge Pedersen, fast spaltist
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da jeg var ung, var skøyter den store idretten både i Norge og på Nordmøre. Så har denne sporten nærmest vært i skyggenes dal i en generasjon, men nå er skøyter igjen blitt populært. Vi har norske skøyteløpere som hevder seg blant de beste i verden. Timingen for å åpne den nye innendørs skøytebanen i Kristiansund er derfor «innertier».

All ære til de som hadde trua
All ære til Tor Olsen og Stein Ohr som startet det hele og som aldri ga seg etter at ideen om en kunstfrossen skøytebane i Kristiansund ble lansert. Takk til alle som støttet entusiastene som sannelig har vært gjennom mange prøvelser. Mange mente at det var galskap å legge en skøytebane til Kristiansund. Ja, selvsagt var det galskap å legge en skøytebanen til Nordmørsbyen uten at det kom tak over. Men nå er taket på plass og eventyret kan starte.

Når bergensere kan bli best i verden, kan selvsagt også nordmøringer bli det. Det er nærmest ufattelig at en for mange ukjent bergenser tar olympisk gull på 500 meteren. Det er 70 år siden sist det skjedde.

Vi hadde Norge på ryggen
Da jeg var ung gutt, var skøyteløp det store. For min del klippet jeg egenhendig ut bokstavene for Norge fra hvite laken og limte bak på treningsdrakta. Selvsagt hadde vi det norske flagget på brystet.

Var vi ikke på skøyter selv, så satt vi klistret inn til radioapparatene og skrev rundetider. Tor Olsen var allerede den gang en legende når det gjelder skøyter og skøytetider. Han og hans bøker med skøyteresultater var viden kjent – i alle fall i vår krets.

Jeg vet ikke hvor mange runder jeg har gått på Vollvatnet på Nordlandet, men det er mange tusen. Det å kunne gå på Idrett som var islagt når det var muligheter for det, var for oss en drøm. Banen på 333 meter passet oss utmerket. 

Når jeg var på landet på Straumsneset, måkte jeg bane på Straumsvågen. Det var ikke akkurat de beste forholdene, men jeg gikk runde etter runde og selvsagt tok jeg tida. Den gang kunne jeg løpe opp og ned til toppen av Kvernberget flere gangen om dagen.  

Men så kom fjernsynet, og da døde skøyteinteressen for mange. Skøyter egnet seg aller best på radio.

Det nytter om man jobber sammen
Selvsagt var det få som hadde trua på dem som ville bygge kunstfrossen skøytebane i Kristiansund. Men nå står banen der og med den gryende interessen det er for vinteridrett og skøyter, ser jeg ikke bort fra at dette kan bli en veldig suksess.

Kanskje har vi snart et ishockeylag som gjør det like godt som KBK? Kanskje har vi en ny isprinsesse eller en lengdeløper som hevder seg i internasjonale mesterskap? Kanskje noen kan hente hjem VM- og OL-gull i curling til Nordmøre? Ja, nå er mulighetene for det til stede.

Uansett vil denne skøytehallen bidra til å bi et populært samlingssted.

Men denne saken er også et eksempel på at det nytter å jobbe for en sak uten å gi opp. Men dette er også en sak som viser hva som kan skje om man også får andre med på laget. Det gjelder ikke minst sponsorene. Sparebanken Nordvest har tatt et samfunnsoppdrag. Sammen med kommune, fylkeskommune og andre kan de virkelig feire når hallen nå åpner. Lykkes vi med et slikt prosjekt kan vi lykkes også med mange andre.

Gratulerer til alle som har bidratt!

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 9 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje Sundsbø""Mener du at motstanden mot Møreaksen skyldes at Stortinget ikke følger opp prosjektene i NTP? Om man kjemper mot bevilgninger ...
Terje Sundsbø 10 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrMotstanden mot Møreaksen spriker i alle retninger. Frp og SV har totalt ulike grunner, og har ingen felles plattform for ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøHusk at inngangen var fergefri E39, oppfatta som ein skulle slippe ferge over Romsdalsjorden, og andre fergestrekningar frå Kristiansand til ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrIngen har betvilt at uten Møreaksen så er fergeavløsning til Otrøya og Gossen et fylkeskommunalt ansvar. Men det ingen av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøKorrekt.Uten Møreaksen vil eventuell frgeavkøysing bli eit fylkeskommunalt ansvar.Og, ein fylkeskommune uten økonomisk ryggrad til å gjennomføre dette etter den ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrNei, hovedargumentet for Møreaksen er ikke fergefritt til Otrøya og Gossen. I dette innlegget fra Rasmussen viser han til at ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse