Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
02 mai 2018 12:54
Del på Facebook
Anne Grete Johansen (t.v.) og Anne-Cathrine Grav-Olsen (t.h.) sammen med instruktørene Nora Nilssen Østby (bak) og Bengt Eriksson. Foto: Tore Lyngvær / Kristiansund kommune
Anne Grete Johansen (t.v.) og Anne-Cathrine Grav-Olsen (t.h.) sammen med instruktørene Nora Nilssen Østby (bak) og Bengt Eriksson. Foto: Tore Lyngvær / Kristiansund kommune
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Sterk og stødig» starter som tilbud i Kristiansund til høsten. Målet er at hver bydel skal ha sitt eget tilbud, skriver Kristiansund kommune i en pressemelding.

Friskliv og mestring har den siste tiden utdannet sju Friskliv og mestring har den siste tiden utdannet sju frivillige instruktører til programmet «Sterk og stødig». Instruktørene skal fronte et nytt tilbud for bedret folkehelse på bydelsnivå.

– «Sterk og stødig» er en nasjonal modell for treningsgrupper for seniorer og er et ledd i satsingen på forbyggende helsearbeid, forteller frisklivskoordinator Anne-Cathrine Grav-Olsen i Kristiansund kommune.

Friskliv og mestring er ansvarlige for å få tilbudet på beina. De Friskliv og mestring er ansvarlige for å få tilbudet på beina. De har allerede inngått et samarbeid med pensjonistforbundet om å drifte det nye tilbudet. I tillegg må de ha frivillige med på laget.

Disse frivillige har nå fått opplæring som trenere og vil også få annen kursing som for eksempel hjerte- og lungeredning. De vil også få oppfølging gjennom året av fysioterapeutene for å holde kunnskapene oppe. Det er ingen krav til forkunnskaper, men de frivillige må stille seg til disposisjon en time i uken. Blant de syv som har fått opplæring, er Nora Nilssen Østby og Bengt Eriksson.

– Dette er en vinn-vinn situasjon for alle parter, sier sykepleier Nora Nilssen Østby. Det er mange som kommer til å profittere på dette. Sosialt samlingspunkt og trening. Selv har jeg mye fri og ønsker å bidra til bedre folkehelse, samt investering i egen helse. Hver tredje kvinne som har passert 50 år, har problemer med å reise seg fra en stol, uten ekstra hjelp.

– Jeg er leder for pensjonistforeningen i Kristiansund og vi er med på denne kampanjen. Dette er helt nødvendig, fordi vi får flere og flere pensjonister. Det er viktig å holde folk i aktivitet. Dessuten er det kjempefint sosialt, sier Bengt Eriksson. Det er ikke nok å bare gå på tur, bruker du en times tid på «Sterk og stødig», så er du mye mer robust for det rundt deg.

– Vi ønsker at norske kommuner helsefremmende og forebyggende tilbud rettet mot eldre som begynner å merke den fysiske helsen ikke er som før. Vi skal sørge for at flest mulig kan klare seg lengst mulig. Det er også viktig for kommunene å redusere behovet for helse- og omsorgstjenester, sier Elin Simonsen fra programmet «Sterk og stødig».

– Vi erfarer at deltakerne er med over tid og de klarer å opprettholde helsen. Mange får også bedret helsen ved deltakelsen i programmet, forteller Simonsen.

«Sterk og stødig» starter som tilbud i Kristiansund til høsten. Målet er at hver bydel skal ha sitt eget tilbud.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til #614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 15 minutter siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøBompengeperioden er 20 år + 5 år dersom lånet ikkje er betalt etter 20 år. Dei siste 5 åra med ...
Terje Sundsbø 36 minutter siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrBasert på KS2-analysen så er bompengeperioden avsluttet i 2050, og bompengeopplegget er robust.Fortsatt svarer Naturvernforbundet ikke på de spørsmålene jeg ...
Geir Ole Sætremyr 3 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøMed forventa prisstigning og rentekostnader vil bompengebetalinga for Ørskogfjellet til Vik beløpe seg til 600 millionar, minst. Med ÅDT på ...
Terje Sundsbø 3 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrDet er ingen som har påstått at E136 Eksportveien skal gå via Vik. Det er ikke det samme som at ...
Geir Ole Sætremyr 12 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje Sundsbø0-alternativer er: Forutsetning er at strekninga Vik til Molde blir bygd. Då blir strekninga Ørskogfjellet til Vik korta ned med ...
Terje Sundsbø 15 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrDet hjalp lite at du nå har tilgang til PC. Du/Naturvernforbundet er fortsatt ute av stand til å svare.
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse