Annonse
Annonse
Senterpartiets parlamentariske leder Marit Arnstad klemmer senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum under landsstyremøtet i begynnelsen av april. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Senterpartiets parlamentariske leder Marit Arnstad klemmer senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum under landsstyremøtet i begynnelsen av april. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sp svekkes ikke på ny måling tross sexmeldingsaken

Sexmeldingsaken betyr ikke nedgang for Senterpartiet i maimålingen til Nationen og Klassekampen. Likevel får de borgerlige flertall.

I målingen gjennomført av Norfakta for de to avisene får Sp en oppslutning på 10,5 prosent (+ 0,1). Partileder Trygve Slagsvold Vedum er fornøyd med at den trakasserende meldingen forgjengeren Liv Signe Navarsete varslet om, ikke har påvirket partiets oppslutning.

– Jeg tror folk ser at det er snakk om en eller flere personer sin uetiske handling, ikke Senterpartiet sin partipolitikk, sier Vedum til Nationen.

Høyre størst
Både KrF (-0,2) og Venstre (+0,3) ender på 3.9 prosent på målingen, og dermed under sperregrensen. Likevel ville de borgerlige partiene fortsatt fått 86 mandater på Stortinget, ifølge målingen der Høyre er Norges største parti.

26,7 prosent (+ 0,2) av de spurte ville stemt på statsminister Erna Solbergs (H) parti, mens Fremskrittspartiet faller ned på 15,4 prosent (-2).

Rødt under sperregrensa
Arbeiderpartiet får 24,7 prosents (+1,5) oppslutning.

Partiets oppgang er imidlertid ikke stor nok til å kompensere for at Rødt på ny faller under sperregrensen med en oppslutning på 3,2 prosent (-1,1).

Dermed hadde venstresiden fått til sammen 83 representanter på Stortinget om målingen hadde vært et valgresultat.

For de øvrige partiene er oppslutningen slik: SV 6,9 (-0,5), MDG 3,0 (-).

Målingen er basert på intervjuer med 1.000 personer den 8. og 9. mai. Feilmarginen for utvalget som helhet er inntil 3,1 prosent. Alle endringer er dermed innenfor feilmarginen.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte