Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
18 november 2018 17:32
Del på Facebook
KrF-nestleder og finanspolitisk talsmann Kjell Ingolf Ropstad (til venstre) fikk søndag et nytt tilbud fra regjeringspartienes finanspolitikere Henrik Asheim (H), Abid Raja (V) og Helge André Njåstad (Frp) i forhandlingene om neste års statsbudsjett. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
KrF-nestleder og finanspolitisk talsmann Kjell Ingolf Ropstad (til venstre) fikk søndag et nytt tilbud fra regjeringspartienes finanspolitikere Henrik Asheim (H), Abid Raja (V) og Helge André Njåstad (Frp) i forhandlingene om neste års statsbudsjett. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Halvannen time på overtid la regjeringspartiene søndag fram et nytt tilbud til KrF i forhandlingene på Stortinget om neste års statsbudsjett.

Finpuss og en ekstra runde med faktasjekk av lørdagens interne budsjettarbeid i Høyre, Frp og Venstre, ble oppgitt som grunn til at forhandlingsmøtet på Stortinget søndag ettermiddag ble utsatt med halvannen time.

– Nå har vi kommet med et nytt tilbud, så da blir det nok noen timers arbeid, sa Høyres finanspolitiske talsmann og finanskomiteens leder Henrik Asheim på vei inn.

Nær streken
Venstres finanspolitiske talsmann Abid Raja la an en optimistisk tone, mens Fremskrittspartiets finanspolitiske talsmann Helge André Njåstad varslet at det ikke er veldig mye mer å gå på.

– Jeg vil tro at KrF vil mene at dette helt ferske tilbudet er betydelig bedre enn sist vi så dem. Vi nærmer oss slutten og forhåpentlig når vi fristen tirsdag, sa Raja.

– Vi har kommet KrF i møte i hvert eneste møte. Nå nærmer vi oss streken, understreket Njåstad.

Ifølge Asheim gjenstår det flere enkeltsaker før forhandlingene er i mål.

Barnetrygden
KrFs hovedkrav er en økning av barnetrygden for lavinntektsfamilier, finansiert gjennom økt skatt for de med inntekt over 2 millioner kroner. Dette er fortsatt den store nøtten i budsjettforhandlingene. Regjeringspartiene har blankt avvist en økning av det samlede skatte- og avgiftstrykket.

Ropstad ville før søndagens møte ikke kommentere om det er et mulig kompromiss å skru på skattemodellen uten å øke skattene samlet.

– Det får vi ta i forhandlingsrommet, sa han.

Ny grønn avgift?
Om KrF vil legge inn kreative forslag i tolvte time – som plastposeavgift eller flyseteavgift – kunne Ropstad ikke utelukke.

– Vi har hatt mange gode forslag til inndekning. Så jeg har forventninger om at vi skal komme i mål enten ved å kutte utgifter på noen områder, eller øke avgifter på miljø slik at det lønner seg å velge grønt, antydet han.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 15 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Terje Sundsbø 16 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmål du får. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?Representerer du virkelig Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 19 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu får bruke energi på å finne ut av Naturvernforbundet sitt formål.
Terje Sundsbø 22 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmålene du får. Er ikke det litt pinlig å representere Naturvernforbundet på en ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu er i det filosofiske hjørnet i dag. Du får ta deg ei misjonsferd, sville for sville,  og sjå kor ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrBurde ikke heller du alliere deg med Frank Sve (Frp)? I følge Hans-Peter Kaaresen blir jo Frank Sve (Frp) den ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse