Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil
NTB
Artikkel
NTB
05 januar 2019 16:43
Del på Facebook
Ole Gunnar Solskjær og Manchester United er videre i FA-cupen. Foto: Rui Vieira / AP / NTB scanpix
Ole Gunnar Solskjær og Manchester United er videre i FA-cupen. Foto: Rui Vieira / AP / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United imponerte ikke voldsomt, men scoringer av Juan Mata og Romelu Lukaku sendte storklubben videre til FA-cupens fjerde runde.

Ole Gunnar Solskjærs feilfrie start som Manchester United-manager fortsetter. Manchester United sprudlet ikke, men mål av Romelu Lukaku og Juan Mata sendte dem videre til 4. runde.

Solskjær har nå fem seire på fem forsøk. Den eneste som har klart det tidligere i Manchester United-historien, er Matt Busby, som vant sine fem første oppgjør for 76 år siden.

Det ble seier, men Ole Gunnar Solskjær var ikke bare fornøyd med det han så. Han synes resultatet var flatterende, men var glad for å avansere i cupen.

– Reading gjorde det vanskelig for oss. Da Marcus Rashford var igjennom på slutten og det kunne blitt 3-0, tenkte jeg at det fortjener vi i hvert fall ikke, sier han i et intervju vist på Viasat 4.

Med et tøft utgangspunkt i serien, og vanskelig motstand i Mesterligaen, er FA-cupen Solskjærs beste mulighet til å vinne et trofé denne sesongen. Storklubben stilte med et stjernespekket mannskap mot laget fra divisjonen under. Romelu Lukaku, Alexis Sánchez og Juan Mata var blant de kjente navnene i Uniteds startoppstilling.

– Jeg gjorde det litt vanskelig for dem med å bytte ni stykker, men det er mange som trenger å spille, sier Solskjær, og forteller at det er nyttig for ham å få se flest mulig spillere i aksjon.

Fikk videohjelp

Det startet rolig på Old Trafford. Først etter et drøyt kvarter fikk hjemmelaget sin første gode mulighet. Sanchez klemte til fra distanse, men ballen gikk like over.

annonse

Minutter senere skulle derimot United få juble, etter en spesiell situasjon. Brasilianske Fred trillet ballen i mål, men linjemannen vinket for offside, og scoringen ble annullert. Etter en titt på video, konkluderte dommerne med at Juan Mata ble felt i forkant av scoringen, og hjemmelaget ble tildelt straffespark. Det satte spanjolen sikkert i nettet, og dermed ledet United 1–0.

Minutter senere var Lukaku nære å doble, men forsøket ble reddet. Reading var heller ikke ufarlige, og etter en snau halvtime misbrukte gjestene en gedigen mulighet. Callum Harriott ble spilt alene med keeper, rundet Romero i United-buret, men ble til slutt for ubesluttsom.

Istedenfor økte hjemmelaget på overtid av den første omgangen. Alexis Sánchez spilte Romelu Lukaku vakkert igjennom. Han rundet keeper og trillet ballen enkelt i det åpne målet.

Mulig Sanchez-skade

Reading kunne fort hatt en scoring på Old Trafford lørdag. Etter pause var Sone Aluko nære å redusere, men Sergio Romero reddet sikkert.

Gjestene, som sliter på nest øverste nivå, viste at de ikke ønsket å være noen kasteball, og skapte flere muligheter. Men de hadde ikke ferdighetene til å skape ordentlig trøbbel for Manchester United, som i det store og hele gikk komfortabelt videre.

Litt bekymring ble det riktignok for Solskjær. Alexis Sánchez ble byttet ut etter en drøy time, og chileneren holdt seg til baksiden av låret da han satte seg på innbytterbenken. Superstjernen har slitt etter overgangen fra Arsenal for ett år siden. Enkelte United-supportere håper at Solskjær skal klare å få fart på 30-åringen.

Nå venter et treningsopphold i Dubai for Manchester United. Neste helg får Solskjærs største test så langt. Da reiser laget til London for å møte tredjeplasserte Tottenham i Premier League.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

Mange gode nyheter for Møreaksen i statsbudsjettet. F.eks. gratis ferger til Otrøya og Gossen, noe som vil øke andelen av ...
Anne Mari Sandshamn 14 timer siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøLaaaaangt derifra gitt :) MA er gravlagt :) 
@Anne Mari SandshamnBevilgningene til MA kommer når bompengeproposisjonen er ferdig, tidligst i revidert 2023-budsjett, eller på statsbudsjettet for 2024.
Anne Mari Sandshamn 23 timer siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Bjørn JacobsenOg... Snipp... snapp... snute... så var MA.. UTE
@Dag Robert BjørsholMøreaksen er listet blant de mest lønnsomme veiprosjektene i NTP. Folk flest, dvs. over 62% i vårt fylke, har stemt ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte