Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Redaksjonen
Artikkel
22 februar 2019 10:06
Del på Facebook
Havnebassenget i Kristiansund skal fylles til randen med båter og folk i juni. Foto: Per Kvalvik
Havnebassenget i Kristiansund skal fylles til randen med båter og folk i juni. Foto: Per Kvalvik
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag 15. juni skal båt og havn stå i fokus i Kristiansund. Det skal Gamle Kripos, Småbåtlaget og Kristiansund & Nordmøre Havn sørge for.

– Vi ønsker å bruke det flotte havneområdet og bidra til liv og røre på land og på vann. Derfor arrangerer vi Båtens og havnas dag, lørdag 15. juni fra klokken 11 til 15. Det blir en aktivitetsdag med fokus på båt, båtliv og havn. Vi håper flest mulig båtfolk har rukket å sjøsette båtene sine og tar del i festlighetene, sier Arve Strømman i Gamle Kripos, som står bak initiativet.

Med seg på laget har de fått både havnevesenet og Småbåtlaget. Sammen jobber de for å få på plass maritime aktiviteter for både store og små, i samarbeid med lokale og regionale aktører.

Stikkord er båtparade, havnesightseeing, geitbåter, veteranskip, Elias-båten, åpent skip, salg av båter og utstyr, men her jobbes det foreløpig bredt. Kristiansund Seilforening legger sitt arrangement Seilsportens dag til samme lørdag. Det betyr både joller og større seilbåter i aktivitet på havna. 

Hele regionen

Arrangørene håper at både båtfolk og andre fra hele regionen vil ta turen til Kristiansund denne lørdagen. Planen er å ta i bruk hele området fra Piren til Vågen. 

– Vi ønsker at havnebassenget vrimler av båter av ulike slag, og at det ligger tett i tett langs kaier og brygger. Vi skal ta i bruk det vi har av tilgjengelig plass, sier leder i Småbåtlaget, Frits Kristiansen.

Siden det er lørdag, er det gratis Sundbåt, noe lokalbefolkningen kan nyte godt av en dag som dette. Aktiviteter for barna skal tiltrekke seg familier, mens lokale serveringssteder skal sørge for mat og drikke til de besøkende.

Rom for alle

– Havna i Kristiansund er unik! Beliggenheten midt i hjertet av byen, lun og tilgjengelig. Selvsagt ønsker vi å bidra til et arrangement hvor båt og havn står i fokus. Vi begynner i det små i år, og så får vi se hvordan arrangementet kan utvikle seg, sier markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund og Nordmøre Havn.

Hun roser Gamle Kripos for initiativet og legger til at hvis det er aktører som ønsker å være med, er det bare å ta kontakt.

– Dette er en dag for alle som er glad i båt og havn, og i byen Kristiansund. Det er rom for det meste, så lenge aktørene tar ansvar for sine egne aktiviteter og koordinerer med oss, sier Indergaard. 

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 2 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse