Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Steinar Melby
Artikkel
20 mars 2019 14:37
Del på Facebook
Forventningsfulle studenter og lærere fra Kristiansund Videregående skole før studietur til Tyskland. Bak fra venstre: Torsten Conrads, Christoffer W. Uran, Nikoline Gjersvik, Henrik Nordhopbakk og Noralf Stølen. Foran fra venstre: Øystein Einvik, Jonas Frøyshov og Even M Leite.
Forventningsfulle studenter og lærere fra Kristiansund Videregående skole før studietur til Tyskland. Bak fra venstre: Torsten Conrads, Christoffer W. Uran, Nikoline Gjersvik, Henrik Nordhopbakk og Noralf Stølen. Foran fra venstre: Øystein Einvik, Jonas Frøyshov og Even M Leite.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

VG3 automasjon på Kristiansund Videregående skole har fått tatt del i et spennende internasjonalt studie- og utvekslingsprogram. Prosjektet ble første gang gjennomført i april/mai 2017.

Deltagelsen i studieprogrammet kom i gang etter at faglærer Torsten Conrads tok initiativ til og fikk skolens velsignelse til å se på hva som fantes av muligheter. Valget falt etterhvert på ITech Elbinsel Wilhelmsburg i Hamburg (Tyskland). Skolen ligger på øya Wilhelmsburg.

Elevene skal jobbe på ITech-skolen sammen med tyske elever på et prosjekt for Vattenfall, en av de største strømleverandører i Europa. I tillegg er det lagt opp til et omfattende program med bedriftsbesøk hos store elektro- og automasjonsbedrifter og industrigiganter som er vesentlige brukere av topp moderne elektro- og automasjonsteknikk.

Har fått plass til fem elever til årets studietur

Programmet gir ikke anledning til å sende hele klasser og det gjøres en utvelgelsesprosess. For at også denne prosessen skal være mest mulig realistisk, får de elevene som har lyst til å delta, muligheten til å sende inn søknad både på engelsk og norsk om å bli med på turen. Som om det skulle vært en jobbsøknad.

Søknadene blir vurdert av norsk- og engelsklærere, og i tillegg må de møte til intervju til en for å fortelle om hvorfor akkurat de skal bli valgt ut. Her blir de intervjuet av en person som ikke kjenner elevene fra tidligere for at det skal gjøres en mest mulig objektiv vurdering. 

Kriterier for utvelgelse er totalvurdering av fagkarakterer, søknader, personegenskaper, holdninger, orden og atferd forøvrig. 

Alle kostnader dekt for elevene

Elevene får dekt alle kostnader (reise, kost og losji) og de skal bo i leiligheter under oppholdet i Hamburg. De får til og med utdelt en sum kostpenger som de kan disponere selv under oppholdet.

Lærerne som blir med legger inn en ikke ubetydelig dugnad selv på dette, da ingen av dem har tid eller kapasitet til å være med under hele oppholdet. De overlapper hverandre på turen og overtar hverandres undervisningstimer hjemme. Ingen kjære mor å være hjemme for de av lærerne som er med på deler av turen, med andre ord.

– Du må gjerne nevne lærernes innsats og frivillige bidrag for realisering av dette programmet, sier Torsten Conrads til KSU.NO. Herved utført.

Heftig program

Programmet er hektisk og vil være rikt på opplevelser og erfaring. Det nærmeste en kommer «fornøyelsestur» er studiebesøk og omvisning i Miniatur Wunderland, kåret til Tysklands beste turistattraksjon. En miniatyrverden så fantastisk detaljert, realistisk, automatisert og fylt med teknikk at bare er nødt til å lese mer om dette på denne linken for å skjønne hva dette er. 

Videre skal elevene besøke Aurubis, verdens største kobber- og resirkuleringsbedrift som holder til på et gigantisk industriområde utenfor Hamburg. De skal til Airbus-fabrikken for å se montering av det gigantiske Airbus 380.

Høyteknologiske DESY som lager partikkelaksellaratorer , Hydro Aliminiumwerk og Nexperia, en stor fabrikk som produserer blant annet transistorer, dioder, forsterkere og andre logikk-komponenter ved bruk  av halvlederteknologi,  står også på programmet.

Forventningsfulle studenter

Nedtellingen til førstkommende lørdag 23. mars har begynt og det er fem elever sammen med faglærer Torsten Conrads som gleder seg stort og har store forventninger til de neste tre hektiske ukene i Hamburg. 

IMG 0424Fra venstre. Faglærer Torsten Conrads, Henrik Nordhopbakk, Even M Leite, Nikoline Gjersvik, Christoffer W. Uran og Jonas Frøyshov.

KSU.NO ønsker lærere og elever fra Kristiansund Videregående god tur.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 1 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrStortinget er ikke basert på meningsmålinger, men på valgresultat. Partiene Høyre, Senterpartiet, Venstre, KrF og Arbeiderpartiet prioriterte Møreaksen under NTP-behandlingen ...
Geir Ole Sætremyr 6 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 8 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Terje Sundsbø 8 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDu skjønner åpenbart ikke hva du selv skriver. Du har helt rett i at Møreaksen er strekningen Ålesund-Molde. På samme ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje Sundsbø""Mener du at motstanden mot Møreaksen skyldes at Stortinget ikke følger opp prosjektene i NTP? Om man kjemper mot bevilgninger ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrMotstanden mot Møreaksen spriker i alle retninger. Frp og SV har totalt ulike grunner, og har ingen felles plattform for ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse