Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
23 august 2019 15:11
Del på Facebook
Frida Karlsson var illsint etter at hun fikk trøbbel med rulleskiene og kjørte ut under fredagens konkurranse i Aure. Her er hun avbildet med sin mor. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Frida Karlsson var illsint etter at hun fikk trøbbel med rulleskiene og kjørte ut under fredagens konkurranse i Aure. Her er hun avbildet med sin mor. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det svenske stjerneskuddet Frida Karlsson var en av flere som måtte bryte fredagens løp i Toppidrettsveka på grunn av feil med rulleskiene.

Karlsson, som lå godt an tidlig på 25-kilometeren, kjørte i et gjerde. Hun var forbannet på arrangøren etter å ha måttet bryte løpet.

– Jeg ble forbannet. Jeg kjente tidlig at noe var feil, men jeg fortsatte å gå. Plutselig slapp det reelt. Da kjørte jeg ut og falt inn i gjerdet. Jeg reiste meg opp, men det var for farlig å fortsette, sa Karlsson til VG.

Også den russiske langrennsstjernen Aleksandr Bolsjunov falt under fredags løp. Overfor VG anslår Niklas Dyrhaug at Bolsjunov hadde en hastighet på 50–60 kilometer i timen da han gikk i bakken.

– Det kunne vært karrieretruende, mente Dyrhaug.

Produksjonsfeil

I Toppidrettsveka får alle løperne utdelt rulleski av arrangøren, slik at de skal konkurrere på mest mulig like vilkår.

Det er Swix som er leverandør av ski til konkurransene, og sponsorsjef Bjørnar Myhren i selskapet legger seg flat i et intervju med NRK.

– Gummien løsnet ut fra felgen (på Karlssons ski), så det er helt sikkert en produksjonsfeil. Det har skjedd på et par gutteski også, og det er trist å høre. Det er umulig for oss å kontrollere, for det er en underleverandør av oss som lager disse. Dette er bare å beklage, og det er forståelig at hun er forbannet, sier Myhren.

– Alvorlig

Det er også kommet meldinger om at flere utøvere måtte bryte fredagens løp på grunn av defekte ski. Arrangementssjef Harald Fladseth sier han ser alvorlig på saken.

– Vi vet at flere utøvere har hatt store problemer med rulleskiene. Vi vet ikke hvor mange det er, men det er noen som har brutt konkurransen. Vi ser svært alvorlig på det. Framfor alt med tanke på løpernes sikkerhet, sier Fladseth til VG.

Etter glippen valgte arrangøren å annullere resultatene fra fredagens etapper. Dermed fikk ingen løpere poeng i sammendraget, men de løperne som fikk pengepremier for sine resultater, får beholde disse.

Bjornsen-triumf

Selve konkurransen for kvinnenes del ble vunnet av amerikaneren Sadie Bjornsen. Hun bestemte seg så sent som fredag morgen for å delta på 25-kilometeren, og den beslutningen traff hun bra med.

Bjornsen vant løpet i Aure med 4,7 sekunders margin til toeren, Anna Comerella fra Italia. Marte Skaanes gikk inn til en sterk 3.-plass, 16,7 sekunder bak Bjornsen.

De neste fire plassene ble også fylt opp av norske løpere: Astrid Stav ble nummer fire foran Johanne Hauge Harviken, Kathrine Harsem og Alise Einmo.

Ny russisk seier

Blant herrene ble det russisk seier for annen etappe på rad. Og for annen etappe på rad ble Didrik Tønseth beste nordmann.

Aleksej Tsjervotkin vant 5,1 sekunder foran Dario Cologna, mens Tønseth ble nummer tre. Trønderen havnet 7,8 sekunder bak den russiske vinneren.

Det ble 4.-plass til Thomas Bucher-Johannessen og 5.-plass til Erland Kvisle.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 9 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 10 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 12 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 12 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Terje Sundsbø 13 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSpørsmålet var: Jernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de ...
Terje Sundsbø 18 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnDet er du som sprer løgner. På samme måte som Vigrasambandet på Sunnmøre, ble Skålavegen/Fannefjordtunnelen i Romsdal privatfinansiert. Etter den ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse