Annonse
Annonse
Carl Johansen, førstekandidat for MDG i Møre og Romsdal. Foto: Carl Johansen
Carl Johansen, førstekandidat for MDG i Møre og Romsdal. Foto: Carl Johansen

MDG valgte etter brudd i forhandlingene med Sp, Venstre og KrF å inngå i et valgteknisk samarbeid med Ap, Uavhengig valgliste for Sunnmøre, Sunnmørslista, Nordmørslista, Pensjonistpartiet og Frp.

Det melder partiet i en pressemelding i dag formiddag.

– Vi fremforhandlet mandag kveld en politisk avtale med den sittende koalisjonen samt KrF og Rødt som alle var veldig godt fornøyd med, og MDG kunne i utgangspunktet støttet både Kristin Sørheim og Tove-Lise Torve som ordfører. De klarte ikke å bli enige seg imellom om fylkesordføreren, og Sp gikk deretter ut av forhandlingene sammen med KrF og Venstre, og fremforhandlet en politisk avtale med Høyre uten å invitere oss med. I den situasjonen, som altså ikke var vårt førstevalg, stod det klart for oss at vi ville få mer igjen for et valgteknisk samarbeid med de øvrige partiene, sier Carl Johansen.

MDG har i den neste fireårsperioden fått fast plass i fylkesutvalget, ledervervet i kultur-, næring- og folkehelseutvalget, samt fast plass i samferdselsutvalget.

– Vi har fått veldig godt gjennomslag, noe som har vært svært viktig for oss i forhold til de velgerne som har stemt på oss og som forventer en tydelig grønn politikk på fylkestinget i den neste fireårsperioden. Det er viktig å understreke at dette altså er en ren valgteknisk avtale, og innebærer ikke en politisk avtale. MDG skal jobbe fra sak til sak for å fremme god klima-, nærings- og samferdselspolitikk for fylket, og vi ser for oss et godt politisk samarbeid med både sentrum og venstresida de neste fire årene, sier Johansen.

MDG fikk 4,7 prosent oppslutning i fylkestingsvalget og to mandater på fylkestinget, noe som innebærer en dobling i forhold til 2015.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Webkamera Kristiansund

Våre utvalgte