fbpx
Annonse
Annonse
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 21. november.

Høring tema i debatt

Den pågående riksrettshøringen åpnet debatten mellom de ti presidentkandidatene på demokratisk side onsdag kveld i Atlanta i Georgia.

Første spørsmål gikk til Massachusetts-senator Elizabeth Warren. Hun gjorde det klart at hun vil gjøre sitt ytterste for å overbevise politikere i begge parti om at riksrett er nødvendig. Vermont-senator Bernie Sanders advarte mot å bli for opphengt i president Donald Trump, som han kalte en notorisk løgner.

Kongressen vedtok lovforslag

Et lovforslaget som støtter menneskerettigheter og demokrati i Hongkong, er vedtatt i både Representantenes hus og Senatet. Nå gjenstår Donald Trumps signatur.

Representantenes hus vedtok lovforlaget med 401 mot 1 stemme onsdag, dagen etter at Senatet enstemmig vedtok loven om menneskerettigheter og demokrati i Hongkong.

Politidirektøren ga koranbrenning-ordre

Politidirektoratet sendte fredag ut en ordre til politiet om å gripe inn mot brenning av religiøse symboler. Dagen etter grep de inn mot SIANs koranbrenning.

– Våre operasjonsordre er unntatt offentlighet, så jeg vil ikke gå inn på ordlyden. Men det handler om å gripe inn mot å brenne religiøse symboler i en setting hvor man fort kan gå over i å true, forhåne og fremme hat, forfølgelse og ringeakt overfor noen på grunn av deres religion eller livssyn, som er ordlyden i straffeloven, sier politidirektør Benedicte Bjørnland til Filter Nyheter.

Studie: En tredel av Afrikas flora truet

En tredel av de tropiske plantene i Afrika står i fare for å bli utryddet, viser en foreløpig studie publisert i tidsskriftet Science Advances.

Områder i Etiopia, sentrale deler av Tanzania, sørlige deler av Kongo og skogene i Vest-Afrika er mest utsatt, mener forskerne.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte