Annonse
Annonse
Frank Sve, fylkes- og gruppeleiar i MR FrP
Ytring
13 oktober 2020 09:52
Frank Sve, fylkesleder og gruppeleder i Møre og Romsdal FrP. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Frank Sve, fylkesleder og gruppeleder i Møre og Romsdal FrP. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I Fylkestinget i Møre og Romsdal den 12/10, beviste Sp ved leiarane Kristin Sørheim og Marit Krogsæter enda ein gong at dei overhode ikkje støttar landbruksnæringa i Møre og Romsdal.

I saka ang fylkesplanen stemte heile Sp imot følgjande framlegg til tekstdel i fylkesplanen:

Sitat:

«Fleire beitedyr samt styrka landbruksnæring med auka kjøttproduksjon er viktige tiltak for å styrke matberedskapen her i fylket.

Feilaktig fokus på klima og miljø, med fokus på klimagassutslepp med målet om såkalla «Klimanøytralt fylke innan 10 år», trugar vår svært viktige landbruksnæring i Møre og Romsdal.

«Kua er ikkje eit miljøproblem, men heilt nødvendig for folk flest sin eksistens».

KLIMAKUR med fokus på mindre kjøttproduksjon som fylket har vedteke, er kortslutning i ein framtidsretta beredskapstenking.

«Derfor trenger Møre og Romsdal auka kjøtt og matproduksjon, ikkje mindre».

Sitat slutt :

Kristin Sørheim og Marit Krogsæter kan skrive til krampa tek dei, gong etter gong beviser desse to såkalla Sp politikarane at dei er langt over i MDG eller enda lengre ute på den raudgrøne kålåkeren»

FrP meiner det er ei svært alvorleg utvikling der det meste innan fylkeskommunal planlegging, kun skal drei seg om å gjere muligheita til næringsutvikling og landbruk, omtrent umogeleg på grunn av ei nei holdning som fører til motsegn, med grunnlag i aldeles greinalause klima og miljøkrav.

Døme på dette er kravet om 100% klimanøytralt fylke, ein arealbruk som avgrensar behovet for transport og kravet om bortimot null landskapsinngrep.

I landets største mat og eksportfylke er både eit effektivt samferdselssystem og godt tilrettelagte næringsareal samt ei aktiv landbruksnæring, heilt avgjerande for både busetnad og utvikling av næringsfylket med nye arbeidsplassar.

Mange har registrert at det har blitt ein kraftig auke av motsegn og negativitet frå både fylket og fylkesmannen.

Det er snart ikkje råd for landbruksnæringa å byggje ein skogsveg eller for næringslivet å flytte ein stein for å kunne etablere industriareal eller byggje vegar til bustadar og hytteområder.

Fylkesplanen sin tekstdel er også spesielt fiendtlig for landbruksnæringa, og dette blir no grundige bevist av Sp her i fylket med Sørheim og Krogsæter i spissen, som gong etter gong bevist motarbeider næringa så klart.

Vi i FrP kjem til å kjempe imot dette klima og miljøhysteriet her i fylket, og ikkje la næring og industrifylket Møre og Romsdal bli «miljøtorpedert» av Sp og MDG.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Kristiansundskalenderen 2022

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Lama Vik 14 timer siden Romsdalsaksen best på alle områder
"Romsdalsaksen" best på alle områderRomsdalsaksen "best" på alle områderRomsdalsaksen best på "alle" områderRomsdalsaksen best på alle "områder"
"Frank Sve trenerer Møreaksen"
Terje Sundsbø 2 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Espen HeitmannUtredningene er utført av Norconsult. Om de mener at utredningene er urealistiske, så har de plikt til å si det.Formålet ...
Espen Heitmann 2 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Terje SundsbøNå ja de utredningene av RA som har blitt gjort var direkte urealistiske og ganske tydelig konstruerte av SVV for ...
Det er bare å ta turen videre til Karmøy og Gandsfjorden/Gausel mellom Sandnes og Stavanger. Velde forurenser boligfelt med såkalt ...
Tom Major 2 dager siden Kanskje vi skal ta ondet ved roten?
Du får sagt det. Det norske politikere har gjennomført over en årrekke kan i sum kun kalles et kjempestort SVIK!
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte