Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Frank Sve, stortingsrepresentant for FrP
Ytring
12 oktober 2021 09:49
Del på Facebook
MF Romsdalsfjord på vei over Halsafjorden mot Kanestraum. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
MF Romsdalsfjord på vei over Halsafjorden mot Kanestraum. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Er det ikkje vanlige folk som ferdast også på dei større ferjesambanda slik som Molde–Vestnes, Halsa–Kanestraum og Hareid–Sulesund? og kva meiner Ap og Kjølmoen som er forskjellen på dei som reiser på desse sambanda kontra mindre ferjesamband i fylket?

Det er bra at Ap/Sp legg opp til kutt i ferjeprisane med 50 %, men 50 % rekna av kva lurer vi faktisk på, og når kjem dette?

Gratis ferjer til øyfolket er også flott, likeså gratis til ferjesamband under 100.000 passasjerar, men kva med mesteparten av dei feriereisende her i fylket, kvifor får ikkje desse gratis ferjer?

Det er på dei store sambanda med ca. 1 million pbe i året som flesteparten av innbyggjarane og næringslivet her i fylket brukar kvar dag.

Ca. 3 milliard kr vil gratis ferjer for alle koste, og det blir relativt håplaust å argumentere for at dette blir for dyrt når Ap og Sp samtidig skal bruke 50 milliard kr på å elektrifisere sokkelen.

Gassen kan ikkje brukast her i landet og på sokkelen til å produsere straum, men å sende den same gassen til Europa og brenne den der er faktisk noko «vanlige folk» ikkje forstår eit kvidder av.

Vi i FrP kjem Ap og Sp garantert til å få bruk for i arbeidet med å skaffe fleirtal for å kutte ferjeprisane og forhåpentligvis også innføre gratis ferjer for alle, det må vere målet til slutt.

Ferjeprisane skal ned og vidare til gratis ferjer i heile landet, og eg og FrP skal bidra konstruktivt i Stortinget for å oppnå dette så raskt som råd.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

@Terje SundsbøFordi du hater ferger, betyr det ikke at alle andre gjør det! Og hva vet du om hva andre trenger ...
@Bengt G ErikssonTror ikke han sikter til hvordan dere har det i partiet og oppfatter det selv men mer mot politiske resultater. ...
@Anne Mari SandshamnFerger er ikke noen kjærkommen pause, men et utidig heft for nesten alle. Det er grotesk egoistisk å påtvinge alle ...
@Terje SundsbøFordi ferger ER og blir er kjærkommen pause  for de fleste, og de aller fleste trailerer legger inn pålagte hvilepauser ...
Vidar Hölm 16 timer siden Selvfølgelig trenger vi Nordmørslista!
Bygningsmasse på Hjelset er nedskalert med ca 60 000 kvadratmeter fra opprinnelig planlagt. Det er en katastrofe. En katastrofe som ...
Hei!Du starter med at du ikke flagger noe politisk syn, men det gjør du jo, selvfølgelig. Du sier at krydderet ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte