Annonse
Annonse
Del på Facebook
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Norge opplever de største økonomiske urolighetene vi har sett på over 30 år, og LO følger regjeringens pipe lojalt, i stedet for å kjempe for arbeidsfolks økonomi og at industriarbeiderne skal ha en jobb å gå til i årene som kommer.

Folk og bedrifter blør, statskassen håver inn enorme beløp, men LO og LO-lederen er helt tyst. Kanskje er hun på «riking jakt» og møtt seg selv i døren med et smell!

Med en årslønn på 2,3 millioner merker hun ikke den skyhøye prisveksten. Den største på en mannsalder.

Prisveksten på hele 6,3 prosent siste året viser at regjeringen ikke gjør nok for familier flest og bedrifter. LO aksepterer stilltiende det ranet som vanlige Nordmenn utsettes for.

LO var opptatt av å sikre økt kjøpekraft før lønnsoppgjøret. Det har de mislyktes helt med. For hver eneste måned som går, mister folk mer og mer kjøpekraft. I stedet for å kjempe medlemmenes sak, er LO mer opptatte av å beskytte den handlingslammede regjeringen til Jonas Gahr Støre som følger situasjonen tett, nøye og løpende uten å gjøre noe.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er avgjørende for arbeidsplassene og folk flest, spesielt i distriktene, at vi får på plass flere prisdempende tiltak. LO burde støttet Fremskrittspartiets forslag om å fjerne drivstoffavgiftene, halvere matmomsen og innføre makspris på strøm. Fremskrittspartiet har gjentatte ganger foreslått dette både for husholdninger og bedrifter. Men uten å få støtte fra regjeringspartiene og Høyre, og ingen støtte fra LO.

Hvor er solidariteten med familiene, sliterne på gulvet og folk flest? Prisveksten spiser opp økonomien til husholdningene, samtidig som staten tjener fett. Regjeringen har både økonomisk handlingsrom og en moralsk plikt til å redusere effekten av prisveksten for husholdningene og industrien.

Mens en rekke bedrifter i distriktene sliter på grunn av høye drivstoff- og strømpriser varsler regjeringen også at det kan bli strømrasjonering i energinasjonen Norge. Også når det gjelder dette sitter LO og Peggy Hessen Følsvik musestille. Man må nesten spørre hvem LO er til for å representere; at medlemmene deres har en god arbeidsplass å gå til, eller et politisk støttehjul til Støre og Arbeiderpartiet?

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
    Tage Robert · 25 dager siden
    De fleste lønnsmottakere i Norge er underlagt frontfagsmodellen. Lærere, sykepleiere, statsansatte, neppe er  industriarbeidere i flertall blant disse  lenger. LO har sittet stille I båten mens norske ansatte har blitt skiftet ut med arbeidsinnvandrere  ofte via uoversiktlige underentrepenører.
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Havets sølv – kystens gull

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Bjørn Arild Reed Jacobsen 5 timer siden Kunnskapsløse Frank Sve slår til igjen
Å legge seg ut med Rasmussen er ingen enkel oppgave. Der folk synser, tror og påstår uverifiserte "sannheter" møter RR ...
Terje Sundsbø 5 timer siden Hjelset nærmest for store deler av Nordmøre
Når det gjelder selve reisetidene, kan det være greit å benytte relevante målepunkt. Jeg har brukt disse punktene:Hjelset: https://goo.gl/maps/r9DxyE6dAyRWc4Pu6Kristiansund: https://goo.gl/maps/2oE9cz1jA3vn1QEM8Jeg ...
Terje Sundsbø 14 timer siden Hjelset nærmest for store deler av Nordmøre
En oppklaring om nærhet. Hvilket sykehus vil en ambulansesjåfør velge: det som er nærmest i antall kilometer, eller det som ...
Terje Sundsbø 14 timer siden Kunnskapsløse Frank Sve slår til igjen
Siden Frank Sve mener at Romsdalsaksen er et risikofritt alternativ, så må han ha full tillit til de som har ...
Terje Sundsbø 18 timer siden Hjelset nærmest for store deler av Nordmøre
Om noen savner et lite historisk tilbakeblikk, så kan dette være noe: https://www.tk.no/kritiske-sporsmal-til-ordforer-kjell-neergaard/o/5-51-940257
jon ingar eik 1 dager siden Møreaksen og tillit
SVV har angående lojal, er kun det til seg selv, og sine kameraderi kammerater lokalt, ansvar til jordskjelv, sikkerhet, og ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte