Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
Del på Facebook
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Regjeringens politikk gjør en situasjon som allerede var krevende for folk flest enda verre. Mange vil måtte stå med lua i hånda utenfor et sosialkontor for første gang.

Å skjule usosiale kutt og massive økninger i skatter og avgifter bak at budsjettet er «stramt» er rett og slett ufint spill av Arbeiderpartiet. Sannheten er at regjeringen vil bruke 164,4 milliarder mer enn i fjor. Dette er en økning i utgiftene på hele 10,6 prosent. Det er faktisk bare Samferdselsdepartementet som får reelle kutt.

Det er betegnende at det viktigste for verdiskapningen, infrastrukturen vår, er det eneste politikkområdet som faktisk får mindre penger med denne regjeringen.

Dette budsjettet er først og fremst en gigantisk overføring av verdier fra privat sektor og vanlige folk til statskassen. Sp og Ap har foreslått å heve skattene mer enn kommunistene i Rødt. Samtidig øker statens inntekter med 1316 milliarder kroner, opp 84,4 prosent fra året før.

For å begrunne sine avgiftsøkninger, kutt i turnusstillinger for leger, øking i egenandelene på medisiner, stans i bygging av nye sykehjemsplasser og avlysning av viktige veiprosjekter har regjeringen skjøvet frykten for økt rente foran seg.

Sannhetene er at Finansdepartementet selv innrømmer at budsjettet i beste fall ikke vil bidra til redusert rente, og i verste fall faktisk vil føre til økte renter.

annonse

Budsjettet demper ikke prispresset og gjør ikke økonomien til folk og bedrifter bedre. Det er ikke bare noen udefinerte «rikinger» Støre straffer for å fylle statens pengebinge. Vanlige folk og vanlige bedrifter går nå en usikker tid i møte.

De som derimot får langt bedre økonomi er Arbeiderpartiets og Senterpartiets venner. LO, som har tre plasser i Aps sentralstyre, drar stor nytte av en historisk økning på 29 prosent i fagforeningsfradraget. Landbruksdepartementet er budsjettvinner med en økning på 24,7 prosent. Gjennomgående kuttes det i mange organisasjoner – bortsett fra de som støtter regjeringens politikk.

Stadig færre tror på Støre når han skryter av sin egen regjering. Velgerne har skjønt at vi har en regjering som bare gjør krisen verre. Det folk og bedrifter trenger nå er en solid strømstøtte, med 100 prosent kompensasjon over 50 øre, at vi fjerner drivstoffavgiftene og halverer matmomsen.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøSa ikke at det var trygt, men tryggere for mennesker, da det er lett å komme seg av en ferge, ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Anne Mari SandshamnOm «vertskapet» er en idrettsturnering eller et annet kulturarrangement man deltar på, så kan man ikke dra før det er ...
Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøBrann på ferge er ingen fare for passasjerer, det er bare å gå i en livbåt. Det er inge store ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
Det er svært alvorlig når Jørn Inge Løvik, daglig leder Romsdalsaksen AS, unnlater å nevne at med Møreaksen så blir ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Anne Mari SandshamnJeg tror de fleste følger dine velmenende råd. Men svær ofte skjer det uforutsette ting. Og du kan jo ikke ...
Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøOm du stresser av gårde i frykt for å møte en stengt fergebom,bør du lære deg å starte avreise tidliger. ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte