Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
FAU Dalabrekka
Ytring
27 oktober 2022 15:17
Del på Facebook
Dalabrekka er en barneskole med 271 elever fordelt på 1.-7.trinn.  Skolen har 22 pedagoger og åtte fagarbeidere/assistenter. Skolen ligger på Kirkelandet i Kristiansund. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Dalabrekka er en barneskole med 271 elever fordelt på 1.-7.trinn.  Skolen har 22 pedagoger og åtte fagarbeidere/assistenter. Skolen ligger på Kirkelandet i Kristiansund. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Formell uttalelse fra FAU Dalabrekka skole i Kristiansund vedtatt tirsdag 18. oktober 2023.

FAU Dalabrekka, heretter benevnt som vi, ser et behov for å presisere og klargjøre vårt formelle standpunkt knyttet til vedtaket om å bygge en ny skole for dagens og framtidens barn i skolekretsene Dalabrekka og Goma, lokalisert på Goma. Vi ser også et behov for å presisere vårt formelle standpunkt knyttet til de prosesser som ligger i framtiden, før en eventuell ny vedtatt skole står innflytningsklar.

Presiseringene kommer som følge av en artikkel i TK, som kan tolkes som at vi ønsker en hurtig byggestart av ny skole på Goma.

En slik tilnærming til saken, finnes det verken forankring eller legitimitet til å stå for. Vi står fortsatt på vår formelle uttalelse i saken, som ble sendt inn som en høringsuttalelse i forkant av lokaliseringsvedtaket i bystyret.

Kort oppsummert, men ikke begrenset til, sier denne at:

  1. Vi støtter ikke planene om å bygge en ny skole, som, i forhold til dagens to skoler, er redusert med 140 elevplasser.
  2. Vi støtter ikke planene om å legge en eventuell ny skole på en lokasjon som er utenfor vårt nærområde.
  3. Vi sier nei til sammenslåing, samlokalisering og deling av trinn både i forkant av og under en eventuell byggeprosess.

Realiteten er at man gjennom vedtaket om lokalisering av en ny felles skole på Goma, gir 2/3 av barna lengst skolevei. Vedtaket er å bygge en skole der hvor elevgrunnlaget er minst.

Gjennom dette utløses et transportbehov, og behov for investering av infrastruktur, som er skapt av våre folkevalgte. Flere vil komme til å kjøre sine barn i bil til skolen, på byens allerede mest trafikkerte hovedfartsåre, Wilhelm Dalls vei. Vi mener dette er byutvikling i feil retning, hvor man går vekk fra tankene om nærhet til tjenester og tilbud.

annonse

Uforståelig og lite gjennomtenkt

Vi var ikke enige i dette før vedtaket, og er heller ikke enig i dette etter at vedtaket ble fattet. Det framstår for svært mange av oss, som et helt uforståelig og lite gjennomtenkt vedtak.

Dette kombinert med at framtidens barnehage faktisk er bygd i Karihola, gjør at vi også i framtiden kommer til å stille kritiske spørsmål om vurderingene som ligger til grunn for vedtaket.

At et samlet FAU skulle ville framskynde bygging av en skole, som et svært stort flertall er motstander av, faller på sin egen urimelighet. Vi ønsker å bevare tjenester og tilbud i vårt nærmiljø.

Vedtaket ble fattet mot vår vilje og mot våre argument. Vi lever i et demokrati, og aksepterer at et slikt vedtak er fattet. Men, demokratiet og ytringsfriheten gir oss også rett til å være uenig, på tross av at våre folkevalgte har fattet et vedtak. For oss er det viktig i saken, at det for ettertiden står klart skrevet at vi er og var uenige i lokaliseringsvedtaket som falt på Goma.

Tæret på både foreldre og barn

En annen utfordring er at lokaliseringsdebatt, i mange år har tæret på både foreldre, barn og lærere ved Dalabrekka. Det har medført at vi ikke har fått nok tid til å gjøre det vi er satt til å gjøre for vår egen skole. Fremover skal vi bruke mer energi og ressurser på dette, slik at barna får en best mulig skolehverdag på Dalabrekka.

Vi forventer også at kommunen etterlever sine forpliktelser, så lenge Dalabrekka er i drift. I tillegg skal vi, konstruktivt bidra inn mot en eventuell ny skole. Dette innebærer også å tørre å stille de kritiske spørsmålene. Vi garanterer at vi skal gjøre begge deler. Men, enig i lokalisering av en ny framtidig felles skole på Goma, for de som bor i vårt nærmiljø, det blir vi aldri.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 5 timer siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
@Terje SundsbøSi ikke det du, her er den mest berømte.. Og neida, ikke nødvendigvis av innsig av vann, men dog... 300 ...
Terje Sundsbø 17 timer siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
@Anne Mari SandshamnJeg tror det skjer oftere at veier oppe i dagen blir stengt pga. mye vann/flom enn at undersjøiske tunneler stenges ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
Ser jo med klarhet nå, etter siste uværet , hvor rammet en kanbli av uvær - i undersjøiske tuneller! Tenker ...
Ketil Strand Andersen 1 dager siden Symbolpolitikk i bakvendtland
Merk at de to tårnene man ser på illustrasjonsfotoet er kjøletårn som brukes i varme land for å redusere temperaturen ...
Takker så mye for publisering KSU! Håper det kan skape en viss debatt :-)
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte