Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Steinar Melby
Lokalhistorie
26 april 2018 11:29
Del på Facebook
Fra Nordmøre Museums fotosamlinger
Fra Nordmøre Museums fotosamlinger

Klippfisktørking på bergene i Kristiansund.

Først ble råfisken flekket, det vil si at fisken blir skåret langs ryggbeinet slik at fisken kan brettes ut som en stor trekant. Den groveste delen av ryggbeienet blir fjernet. Deretter saltes fisken i store runde stabler (la), og slik ble den liggende til fisken ble saltmoden og fast.

Etter saltmodning ble fisken vanligvis vasket og saltet på nytt før den vekselvis ble tørket og presset.

Inntil 1950-årene foregikk tørkingen vanligvis utendørs på berg / fjell, derav navnet, egentlig «klippefisk»

Datering ca. 1920-1939.

Fra Nordmøre museums fotosamlinger.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse