Annonse
Annonse
Fra Nordmøre Museums fotosamlinger
Fra Nordmøre Museums fotosamlinger

Klippfisktørking på bergene i Kristiansund.

Først ble råfisken flekket, det vil si at fisken blir skåret langs ryggbeinet slik at fisken kan brettes ut som en stor trekant. Den groveste delen av ryggbeienet blir fjernet. Deretter saltes fisken i store runde stabler (la), og slik ble den liggende til fisken ble saltmoden og fast.

Etter saltmodning ble fisken vanligvis vasket og saltet på nytt før den vekselvis ble tørket og presset.

Inntil 1950-årene foregikk tørkingen vanligvis utendørs på berg / fjell, derav navnet, egentlig «klippefisk»

Artikkelen fortsetter under annonsen

Datering ca. 1920-1939.

Fra Nordmøre museums fotosamlinger.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Bok - tilbake til livet
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte