Annonse
Annonse
Terje Holm
Lokalhistorie
26 juli 2019 11:05
(Foto: Ola M. Hilstad)
(Foto: Ola M. Hilstad)

Den folkekjære programlederen, visesangeren og journalisten Erik Bye hadde et stort engasjement for Redningsselskapet. Gjennom sin programpost i TV, «Vi går om bord», sørget han for at det ble samlet inn penger til bygging av en ny redningsskøyte. Den ble overlevert i 1960 og fikk navnet «Skomvær II». Den 4. september kom en flaggpyntet «Skomvær II» på besøk i Kristiansund.

En armada med 40 båter fra Småbåtlaget møtte redningsskøyta på Bremsnesfjorden og fulgte den inn mot Piren.  Ola M. Hilstad, som fotograferte dette bildet, var om bord i sin fars båt og fulgte denne seansen. Han forteller: «Tusener av mennesker hadde møtt frem på Piren, hvor Tempos guttemusikk spilte. Tore Gustad fra Kjønnøya var kaptein på «Skomvær II». Einar Fjørtoft fra Langøya var bestmann og Hans Kristiansen fra Kristiansund var matros om bord. Fra rådhusbalkongen ønsket viseformann i redningsselskapet, Øyvind Arnesen, velkommen. Ordfører Worm Eide holdt velkomsttalen og bød redningskrysserens mannskap på en kommunal middag. Under middagen hilste fru Gudmundsen mannskapet fra Redningssakens Venner. Trygve Ulvund takket ordføreren for arrangementet, og ordføreren la æren for arrangementet på Øyvind Arnesen.»

I 1997 fikk Erik Bye oppkalt en ny redningsskøyte etter seg for sin store innsats for Redningsselskapet gjennom mange år. Han var tilstede ved dåpen i Kristiansund. RS «Erik Bye» er fortsatt stasjonert i Nordmørsbyen.

(Foto: Ola M. Hilstad)

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere lokalhistorie-artikler

Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte