Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Nordmøre Interkommunale Renovasjonsselskap
Pressemelding
Nordmøre Interkommunale Renovasjonsselskap
04 mai 2017 12:36
Del på Facebook

Oppmerksomheten rundt forsøpling i havet har trolig aldri vært større enn nå i vår. En strandet hval, en torsk med flaske i magen, plast i Barentshavet og på havets dyp. Sakene gjør inntrykk, og mange har fått øynene opp for at vi må gjøre en innsats for å hindre at avfallet havner i sjøen, skriver ordmøre Interkommunale Renovasjonsselskap (NIR) i en pressemelding.

­– Med kampanjen Hold Midt-Norge rent ønsker vi å bidra til at strender fra Helgelandskysten til Romsdalshalvøya blir ryddet, forteller Hilde Ø. Harstad daglig leder i NIR. Frivillige som vil rydde strender vil få søppelsekker og avtale om henting av avfall hos sitt lokale renovasjonsselskap. 6. mai er den felles nordiske strandryddedagen, men NIR og 9 andre renovasjonsselskap i Midt-Norge vil gjøre dette til mer enn bare én aksjonsdag.

­­– Vi legger opp til en kampanjeperiode fra 1. mai til 20. juni, men selvfølgelig med mulighet til å rydde både før og etter, opplyser Harstad. Alle som vil gjøre en innsats ved å plukke avfall i strandsonen oppfordres til å melde seg på kampanjen.

Kampanjen er en videreføring fra i fjor. Da var seks selskap med og det ble samlet inn 110 tonn avfall. I år har fire selskap til meldt seg på. Kampanjen dekker dermed hele kysten fra Midsund i Møre og Romsdal til Leirfjord i Nordland, en total strandlinje på 24 985 km (inkludert øyer).

Målet for årets kampanje er å samle inn 246 tonn avfall.

– Det er et veldig realistisk mål, men vi klarer det ikke uten innbyggernes hjelp. Vi oppfordrer organisasjoner og enkeltpersoner til å gjøre en innsats for å rydde bort plast og annet avfall langs strendene våre.

– Alle som vil delta vil få utdelt gratis sekker fra sitt lokale renovasjonsselskap. Når ryddeaksjonen er ferdig vil renovasjonsselskapene sørge for å hente avfallet, og sende det videre til forsvarlig behandling.

Som en ekstra inspirasjon vil vi kåre "Årets strandrydder" for Midt-Norge og for lokalområdet. Kåringen foregår ved loddtrekning blant alle registrerte organisasjoner og enkeltpersoner. Premien er diplom og 10.000 kroner for "Årets strandrydder Midt-Norge".

Det blir i tillegg en fotokonkurranse på Instagram. Ta bilder under ryddingen og tagg dem med #holdmidtnorgerent, så blir du med i trekningen av flere premier underveis i kampanjeperioden.

De som vil delta oppfordres til å melde seg på nettsiden www.holdmidtnorgerent.no, eller å kontakte sitt lokale renovasjonsselskap.

Kontakt:

Din kommune eller finn kommunens kontaktperson på NIR sine hjemmesider, www.nir.mr.no

Fakta om kampanjen:

Omfatter 72 kommuner i 4 fylker med til sammen 596 200 innbyggere og totalt 24 985 km kystlinje.

Målsetting om å rydde 246 tonn herreløst avfall fra strender i perioden 1. mai til 20. juni

Kampanjen støttes økonomisk av Miljødirektoratet

Nettside: www.holdmidtnorgerent.no

Facebook: https://www.facebook.com/holdmidtnorgerent/

Samarbeid mellom 10 renovasjonsselskap og kommuner:

  • Søndre Helgeland Miljøverk (SHMIL)
  • Midtre Namdal Avfallsselskap (MNA)
  • Steinkjer kommune
  • Innherred Renovasjon
  • Fosen Renovasjon
  • Trondheim Renholdsverk
  • Envina
  • HAMOS Forvaltning
  • Nordmøre Interkommunale Renovasjonsselskap (NIR)
  • Romsdalshalvøya Interkommunale renovasjonsselskap (RIR)

Rydder strandlinjenKontaktpersoner for alle NIR-kommunene samlet var samlet til fagmøte hvor Hold Midt-Norge rent kampanjen var et av hovedtemaene. Fra venstre Turid Mogstad Bakk (Oppdal kommune), Birger Træthaug (Smøla kommune), Kåre Holten (Sunndal kommune), Jon Petter Lindholm (Averøy kommune), Eilif Lervik (Styreleder NIR), Dag Søvik (Rauma kommune), Kari M. Moen Volle (J.O.Moen), Kåre Grønbech (Aure kommune), Lars Wiik (Halsa kommune), Øyvind Gjøvik (Sunndal kommune), Erlend Lund Tveekrem (Tingvoll kommune), Stig Fjeldset (Tingvoll kommune), Anders Svensson (Kristiansund kommune), Geir Arve Sætran (Brødrene Sætran), Rolf Farstad (Kristiansund kommune), Vidar Sundseth (Oppdal kommune) og Elin Kamsvåg (Kristiansund kommune).

Annonse
Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse