fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Tema
NTB
07 februar 2021 19:30
ELEKTRISK VINNER: Renault Zoe var elbilen det ble solgt mest av i Europa i fjor. Foto: Benoit Tessier / Reuters
ELEKTRISK VINNER: Renault Zoe var elbilen det ble solgt mest av i Europa i fjor. Foto: Benoit Tessier / Reuters

Ladbare biler begynner å gjøre seg gjeldende i vår verdensdel.

Til sammen hadde elbiler og ladehybrider en vekst på 147 prosent i Europa i 2020 sammenlignet med 2019, melder analysebyrået Jato. Det ble solgt 1,42 millioner slike biler i Europa i fjor, mot 575.000 året før. Tallene er fra EU pluss Norge, Storbritannia og Sveits.

Det ga de ladbare bilene en markedsandel på 12 prosent i regionen. Jato mener veksten blant annet kan forklares med at mange land nå har fått i gang ulike støtteordninger som gjør bilene konkurransedyktige sammenlignet med de tradisjonelle diesel- og bensinbilene.

Av elbilene var det Renault Zoe som var mest populær med 99.261 leveringer, en vekst på 116 prosent fra året før. Dermed passerte den Tesla Model 3, som var nummer én i 2019. Model 3 ble solgt i 85.719 eksemplarer i fjor, som var ni prosent færre enn året før. På tredjeplass fulgte en nykommer, Volkswagen ID. 3, som først ble lansert på høstparten, men rakk å bli levert i 56.118 eksemplarer.

Sterk avslutning

ID. 3 hadde altså en sterk avslutning på fjoråret, og var den nest mest solgte bilen i Europa i desember, bare slått av Volkswagen Golf. I Norge ble det, ifølge Opplysningsrådet for veitrafikken, levert 7754 ID. 3 i 2020, noe som utgjør 14 prosent av alle leveringer av denne bilen i Europa.

På merkenivå var Volkswagen-gruppen klart største leverandør i den elektriske sektoren i Europa. Med modeller som Porsche Taycan, Audi E-Tron og Seat Mii/Volkswagen Up/Skoda Citigo, i tillegg til ID. 3, oppnådde de en markedsandel på 25 prosent. Til sammenligning gikk Tesla gikk fra en markedsandel på 31 prosent i 2019 til 13 prosent i 2020. Fra å være største elbilmerke havnet de på tredjeplass, da de også ble passert av Renault og Nissan-alliansen.

Audi e-tron, som ble Norges mest populære bil i fjor, var den niende mest solgte elbilen i Europa med 25.454 enheter. 9227 av disse havnet på norske skilter, hvilket vil si 36 prosent av alle e-tron som ble levert i Europa i fjor.

Logg inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte