Annonse

Høstens Dansegalla Høstens Dansegalla

Ingen annen riesling kan konkurrere med den som lages i Moseldalen.

Når råmarinert laks serveres poké-style, er valget av vin en «no-brainer». Lett, frisk og ungdommelig riesling fra Moseldalen har akkurat den sommerlige og florale aromatiske profilen som skal til for å løfte rettens asiatiske dufter og smaker. Det føles også helt på sin plass at vinen kombinerer en god porsjon restsødme og moderat alkohol med sylskarp syre. Syren renser munnhulen og rydder bort fedmen i fisken og avokadoen uten problemer. Samtidig komplementerer sødmen rettens salte og spicy elementer.

Hvorfor rieslingen helst skal være fra Moseldalen? Svaret er vinene herfra er lettere, friskere, mer raffinerte og litt mer leskende enn all annen riesling. Weingut Fritz Haag, som holder til i hjertet av Mosel, tilhører verdens absolutte elite av hvitvinsprodusenter. Familien har hatt tilknytning til vinproduksjon siden 1605 og lager omtrent 125.000 flasker i året, fra 16,5 hektar vinmarker av topp kvalitet i landsbyen Brauneberg. Vinmarkene er til dels veldig bratte, med skifer som det dominerende jordsmonnet.

I 2005 overtok Oliver Haag styringen etter sin far Wilhelm. Oliver Haag har studert vin ved Tysklands ledende skole i Geisenheim, og har i tillegg lært av flere arbeidsperioder hos andre kvalitetsprodusenter. Han lager viner som, i tråd med gjeldende mote, er noe strammere og tørrere enn de faren komponerte. Men husets stil er fremdeles eleganse, preget av ren frukt og mineralitet.

Fritz Haag Riesling 2017 (varenummer 4761801, kr 179,90, bestillingsutvalget)har årgangens flotte syre. Selv om dette er en vin som smaker nydelig nå i sin ungdom, vil den utvikle seg positivt i minimum ti år.

Knut-Espen Misje underviser vinkelnere ved Kulinarisk Akademi, og holder også vinkurs for folk flest. Han er medforfatter på flere kokebøker. Viner importert gjennom Terroir Wines, som han er medeier i, vil ikke bli omtalt i denne spalten.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse

Rastarkalvspelet 980 x 300 Rastarkalvspelet 320 x 200

Annonse

Rastarkalvspelet 980 x 300 Rastarkalvspelet 320 x 200

Flere tema-artikler

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte