Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Knut-Espen Misje / NTB
Tema
Knut-Espen Misje / NTB
05 januar 2019 18:50
Del på Facebook

Ingen annen riesling kan konkurrere med den som lages i Moseldalen.

Når råmarinert laks serveres poké-style, er valget av vin en «no-brainer». Lett, frisk og ungdommelig riesling fra Moseldalen har akkurat den sommerlige og florale aromatiske profilen som skal til for å løfte rettens asiatiske dufter og smaker. Det føles også helt på sin plass at vinen kombinerer en god porsjon restsødme og moderat alkohol med sylskarp syre. Syren renser munnhulen og rydder bort fedmen i fisken og avokadoen uten problemer. Samtidig komplementerer sødmen rettens salte og spicy elementer.

Hvorfor rieslingen helst skal være fra Moseldalen? Svaret er vinene herfra er lettere, friskere, mer raffinerte og litt mer leskende enn all annen riesling. Weingut Fritz Haag, som holder til i hjertet av Mosel, tilhører verdens absolutte elite av hvitvinsprodusenter. Familien har hatt tilknytning til vinproduksjon siden 1605 og lager omtrent 125.000 flasker i året, fra 16,5 hektar vinmarker av topp kvalitet i landsbyen Brauneberg. Vinmarkene er til dels veldig bratte, med skifer som det dominerende jordsmonnet.

I 2005 overtok Oliver Haag styringen etter sin far Wilhelm. Oliver Haag har studert vin ved Tysklands ledende skole i Geisenheim, og har i tillegg lært av flere arbeidsperioder hos andre kvalitetsprodusenter. Han lager viner som, i tråd med gjeldende mote, er noe strammere og tørrere enn de faren komponerte. Men husets stil er fremdeles eleganse, preget av ren frukt og mineralitet.

Fritz Haag Riesling 2017 (varenummer 4761801, kr 179,90, bestillingsutvalget)har årgangens flotte syre. Selv om dette er en vin som smaker nydelig nå i sin ungdom, vil den utvikle seg positivt i minimum ti år.

Knut-Espen Misje underviser vinkelnere ved Kulinarisk Akademi, og holder også vinkurs for folk flest. Han er medforfatter på flere kokebøker. Viner importert gjennom Terroir Wines, som han er medeier i, vil ikke bli omtalt i denne spalten.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse