Annonse
Annonse
SIKRE DEKK: Rullemotstand er mindre viktig enn sikkerhet på store elbiler, mener dekkprodusent. FOTO: Morten Abrahamsen / NTB
SIKRE DEKK: Rullemotstand er mindre viktig enn sikkerhet på store elbiler, mener dekkprodusent. FOTO: Morten Abrahamsen / NTB

Med inntoget av elbiler i Norge ble begrepet «rullemotstand» viktig. Dekkene skulle trille mest mulig friksjonsfritt for å gi best mulig rekkevidde. Nå ønsker produktsjef i Dekkmann, Torleiv Haukenes, at elbileierne begynner å tenke annerledes.

– Det å lage et dekk dreier seg om kompromisser. Det er umulig å lage et dekk som er best på alt, og skal du har et dekk som har svært lav rullemotstand, må du ofre noe. Og det du ofte ofrer, er bremselengde på våt asfalt. Jeg kjører selv en tung elbil, og prioriterer sikkerhet med gode bremseegenskaper fremfor rullemotstand og rekkevidde.

Haukenes sier det var riktig å tenke rullemotstand med de første elbilene som kom, som hadde begrenset rekkevidde, men at mange elbiler nå har så solid rekkevidde at eierne heller bør tenke på sikrest mulig dekk. Elbiler med god rekkevidde er gjerne store og tunge, noe som krever ekstra gode dekk, ikke minst hvis bilen ofte brukes på langtur.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte