Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
26 mars 2024 05:35
Del på Facebook
Foto: Terje Pedersen / NTB
Foto: Terje Pedersen / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 26. mars.

Splitter nye Oslo-trikker må sendes til Spania for reparasjon

Tre av de helt nye trikkene i Oslo har vært involvert i ulykker og må sendes tilbake til Spania for reparasjoner. Skadene kommer på flere millioner kroner. Vognene forventes å være tilbake sent i år eller neste år.

Annonse
Annonse

To av trikkene har kollidert med lastebiler og fikk bøyd rammen, mens ulykken med den tredje trikken skjedde inne på Holtet base under skifting mellom to trikker, skriver Avisa Oslo.

De tre trikkene står nå på Grefsen og skal til Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles – CAF – i Nord-Spania. En reise på rundt 2.800 kilometer hver vei.

Enebolig i Svarstad i Larvik totalskadd i brann

En enebolig i tettstedet Svarstad i Larvik kommune brant ned til grunnen natt til tirsdag. Ingen ble skadd i brannen siden eier er i utlandet.

Da nødetatene kom til stedet ble det klart at brannen var så kraftig at det ikke var mulig å redde huset. Brannmannskapene konsentrerte seg derfor om å hindre spredning til en låve i nærheten, noe de lyktes med.

Politiet har fått bekreftet at boligeier, som er den eneste som er registrert bosatt på adressen, befinner seg i utlandet, opplyser operasjonsleder Jan Tore Gregersen i Sørøst politidistrikt.

Dengue-epidemi på Puerto Rico

En markant økning i antall tilfeller av denguefeber har fått helsemyndighetene på Puerto Rico til å erklære at øya er inne i en epidemi.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Hittil i år er det meldt om minst 549 tilfeller av denguesmitte. I hele fjor var tallet 1293. De fleste er registrert i hovedstaden San Juan, opplyser det lokale helsedepartementet. Over 340 mennesker har blitt innlagt på sykehus på grunn av dengue, som overføres via mygg.

Den forrige epidemien på den karibiske øya var i 2012. Puerto Rico tilhører USA og har rundt 3,2 millioner innbyggere.

Første britiske flydropp over Gaza

Det britiske flyvåpenet har gjennomført sitt første flydropp med nødhjelp til den krigsherjede Gazastripen. Over 10 tonn forsyninger – inkludert vann, ris, matolje, mel, hermetikk og morsmelkerstatning – ble sluppet over kysten nord på Gazastripen mandag, opplyser det britiske forsvarsdepartementet.

Flydroppet ble gjennomført fra et A400M transportfly, som tok av fra Jordans hovedstad Amman. Det var en del av et internasjonal hjelpeoppdrag ledet av Jordan.

Trump gjør et byks på rikingliste

Samme dag som Donald Trump fikk betalingsutsettelse på en gigantbot, gjør en fusjon at formuen øker hans med flerfoldige milliarder, ifølge Bloomberg.

En nesten to og en halv år lang prosess for å fusjoner Trumps sosiale medier-selskap med Digital World Acquisition Group gjør at ekspresidenten nå sitter på aksjer i det fusjonerte selskapet til en verdi av 3,9 milliarder dollar – snaut 42 milliarder kroner.

Ifølge finansnettstedet betyr det at Trump er rikere enn noensinne og er god for 6,5 milliarder dollar, nok til å gi ham en plass på deres liste over verdens 500 rikeste.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse