Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Bengt G. Eriksson, kamerasamler
Ukas kamera
04 februar 2023 10:01
Del på Facebook
West Pocket Autographic Kodak Special. Foto: Bengt Gustav Eriksson
West Pocket Autographic Kodak Special. Foto: Bengt Gustav Eriksson

West Pocket Autographic Kodak Special er et kamera i Eastman Kodaks berømte West Pocket serie. Denne seien av kameraer ble produsert i perioden 1912 til 1935.

Inntil 1926 var alle typene foldekameraer (belg). Verdens mest solgte i perioden 1912 til 1926 med 1,7 millioner kameraer. Disse kameraene bruker en mindre filmrull med nr. 127, som gir negativer på 4,5 x 6 cm. Dette filmformatet ble opprinnelig laget for West Pocket modellene og kaltes ofte «West Pocket film». Siden helt vanlig hos mange produsenter.

West Pocket kameraene regnes for å være verdens første lommekameraer og ble under første verdenskrig regnet som soldat kamera. Autographic Kodak Special ble produsert i perioden 1915 til 1926 og er trukket med «Marokko skinn». Dette kameraet er en forbedret utgave fra den opprinnelige. Kameraet har Meniscus linse med styrke 1/7,7 og er en Kodak Anastigmat. Fokallengden er 87mm.

Lukkeren er en Kodak Ball bearing shutter nr.0. Lukkertider T, B, 1/25 og 1/50 sekund.

Dette kameraet ble solgt i 200.000 eksemplarer. Veldig berømt kameraserie for sin størrelse og robustitet. Autographic systemet finnes på mange av Kodaks modeller, det har vært beskrevet før, men går i enkelhet ut på å skrive på kanten av negativet med en stålblyant.

Det finnes minst seks forskjellige West Pocket kameraer i samlingen. Disse små kameraene har vært forbilder for mange fabrikker bla. Zeiss Ikon, Dr. Nagel og Rodenstock. Samlerkamera.

Ukas kamera – samleside

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse