Annonse
Annonse

69675623 476759142874510 505829323630968832 oNils Baadnes fra Dyrnes på Smøla har fått drømmejobben som kaptein på det nye forsknings- og ekspedisjonsskipet REV Ocean. Foto: Rev Ocean

REV Ocean – er det nye forsknings- og ekspedisjonsskipet som skal benyttes for berge verdenshavene og er et stort og ambisiøst prosjekt, initiert av Kjell Inge Røkke.

Skipet er i ferd med å bli planlagt sjøsatt om to dager, og det ble i dag klart at Smølaværingen Nils Baadnes har fått drømmejobben i den prestisjefylte stillingen som kaptein på dette skipet. Han startet i REV Ocean 5. juli 2019 og er for tiden i Oslo på hovedkontoret. Han drar til Romania i neste uke, hvor han også har vært i to perioder tidligere i sommer. – Jeg blir i Romania for å følge siste delen av prosjektet der nede før avgang. Jeg skal være med som byggetilsyn gjennom hele prosjektet og tar skipet ut som kaptein når vi starter drift, sier Baadnes.

Skipet skal utrustes i Brattvåg til å begynne med og skal videre til Tyskland for ytterligere utrustning. Skipet antas ferdigstilt april 2021.

Baadnes har jobbet på sjøen i 26 år og har vært kaptein i de siste 15 årene. Han startet ombord i fiskebåter og har de senere årene hatt erfaring fra mange typer avanserte offshorefartøy, i tillegg til at han har vært involvert i flere skipsbyggeprosjekter.

– Jeg er veldig glad og klar for denne jobben. Det er et veldig spennende, interessant og ikke minst viktig prosjekt. Alt jeg kunne drømme om i en jobb til sjøs. Vi skal være med å finne løsninger til viktige problemer, avslutter han til KSU.NO.

57580348 416863892197369 2357305461973188608 o

REV Ocean – prosjektet vil knytte sammen internasjonale fagmiljøer og forskere world-wide, med mål om å forske på sårbarheter samt finne løsninger på utfordringer i verdenshavene, skapt av forurensning, mikroplast, klimaendringer, klimagassutslipp, forsuring, overfiske, artsutryddelse, m.m. Prosjektet søker kunnskap om og målsetter å kunne svare ut viktige og essensielle spørsmål som:

  • Hvordan påvirker CO2 utslipphavene og forsuringen av dem og hva kan gjøres for å redusere de negative effektene?
  • Hvordan kan man redusere plastforurensningen, som forårsaker store skader i hele den marine næringskjeden?
  • Hva kan vi gjøre for å berge trude arter?
  • Kan man redusere uønsket bifangst og gjøre utnyttelsen av de marine ressursene mer bærekraftig?
  • Finnes det uutnyttede ressurser i havene, som ved bærekraftig utnyttelse kan sørge for nye matkilder eller energi for fremtidige generasjoner?

Nils Baadnes går til en særdeles spennende jobb, sentralt i et internasjonalt profilert prosjekt, som kan få en svært viktig rolle i å sørge for bevaring av våre verdenshav for fremtidige generasjoner. 

Godspeed, Nils Baadnes og prosjekt REV Ocean.

Her kan du lese mer om REV Ocean
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Bok - tilbake til livet
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte