Annonse
Annonse
Steinar Melby
Artikkel
21 august 2019 17:42
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

69675623 476759142874510 505829323630968832 oNils Baadnes fra Dyrnes på Smøla har fått drømmejobben som kaptein på det nye forsknings- og ekspedisjonsskipet REV Ocean. Foto: Rev Ocean

REV Ocean – er det nye forsknings- og ekspedisjonsskipet som skal benyttes for berge verdenshavene og er et stort og ambisiøst prosjekt, initiert av Kjell Inge Røkke.

Skipet er i ferd med å bli planlagt sjøsatt om to dager, og det ble i dag klart at Smølaværingen Nils Baadnes har fått drømmejobben i den prestisjefylte stillingen som kaptein på dette skipet. Han startet i REV Ocean 5. juli 2019 og er for tiden i Oslo på hovedkontoret. Han drar til Romania i neste uke, hvor han også har vært i to perioder tidligere i sommer. – Jeg blir i Romania for å følge siste delen av prosjektet der nede før avgang. Jeg skal være med som byggetilsyn gjennom hele prosjektet og tar skipet ut som kaptein når vi starter drift, sier Baadnes.

Skipet skal utrustes i Brattvåg til å begynne med og skal videre til Tyskland for ytterligere utrustning. Skipet antas ferdigstilt april 2021.

Baadnes har jobbet på sjøen i 26 år og har vært kaptein i de siste 15 årene. Han startet ombord i fiskebåter og har de senere årene hatt erfaring fra mange typer avanserte offshorefartøy, i tillegg til at han har vært involvert i flere skipsbyggeprosjekter.

– Jeg er veldig glad og klar for denne jobben. Det er et veldig spennende, interessant og ikke minst viktig prosjekt. Alt jeg kunne drømme om i en jobb til sjøs. Vi skal være med å finne løsninger til viktige problemer, avslutter han til KSU.NO.

57580348 416863892197369 2357305461973188608 o

REV Ocean – prosjektet vil knytte sammen internasjonale fagmiljøer og forskere world-wide, med mål om å forske på sårbarheter samt finne løsninger på utfordringer i verdenshavene, skapt av forurensning, mikroplast, klimaendringer, klimagassutslipp, forsuring, overfiske, artsutryddelse, m.m. Prosjektet søker kunnskap om og målsetter å kunne svare ut viktige og essensielle spørsmål som:

  • Hvordan påvirker CO2 utslipphavene og forsuringen av dem og hva kan gjøres for å redusere de negative effektene?
  • Hvordan kan man redusere plastforurensningen, som forårsaker store skader i hele den marine næringskjeden?
  • Hva kan vi gjøre for å berge trude arter?
  • Kan man redusere uønsket bifangst og gjøre utnyttelsen av de marine ressursene mer bærekraftig?
  • Finnes det uutnyttede ressurser i havene, som ved bærekraftig utnyttelse kan sørge for nye matkilder eller energi for fremtidige generasjoner?

Nils Baadnes går til en særdeles spennende jobb, sentralt i et internasjonalt profilert prosjekt, som kan få en svært viktig rolle i å sørge for bevaring av våre verdenshav for fremtidige generasjoner. 

Godspeed, Nils Baadnes og prosjekt REV Ocean.

Her kan du lese mer om REV Ocean

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Kristiansundskalenderen 2022
Annonse

Siste kommentarer

Hva i all verden har Arbeiderpartiet mot norsk natur?"Hva i all verden har Rødt mot norske industriarbeidere?" Slik spør Per ...
Bjørn Nøstvold 2 dager siden Norges hemningsløse eksport av strøm inn i EU
Så enig.Veien ut av dette er ved neste korsvei å støtte partier som vil det annerledes. En finner de stort ...
Øyvind Hoksnes 3 dager siden Det einaste som er destruktivt er Møreaksen!
@Petter E. OlsenSå du vil ordne med altfor djup tunnel som ikkje blir godkjent etter dagens standard samt i tillegg bygge Kjerringsundet ...
Kl. 08:10: Bedriftsbesøk hos eSEA Marine AS i Kristiansund. Offshorebedrift som blant annet jobber med å hente opp avfall frå ...
Geir Gerhard Greger 10 dager siden Grødahl: – Flott at Geir engasjerer seg
Hei, Arne. Tusen takk for oppklaring og svar på mitt innlegg. Jeg hadde ikke fått med meg at kirurgien skal forsette ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte