Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
11 august 2020 20:27
Del på Facebook
Fadderuken i Bergen er i gang. Mange studenter samler seg i Nygårdsparken, der kommunen var til stede med sin Koronapatrulje. Joakim Teigland fra Høgskulen på Vestlandet benyttet anledningen og testet seg hos medisinstudent Johannes Kaasa Andersen. Foto: Eivind Senneset / NTB scanpix
Fadderuken i Bergen er i gang. Mange studenter samler seg i Nygårdsparken, der kommunen var til stede med sin Koronapatrulje. Joakim Teigland fra Høgskulen på Vestlandet benyttet anledningen og testet seg hos medisinstudent Johannes Kaasa Andersen. Foto: Eivind Senneset / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Studenter i både Trondheim og Bergen er satt i karantene etter utbrudd av koronasmitte. Nå avlyses fadderarrangementer flere steder i landet.

Både Universitetet i Bergen (UiB) og Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) i Trondheim har tirsdag fått bekreftet at én student ved hvert studiested har fått påvist smitte av koronaviruset.

Studenten i Bergen har deltatt på fadderarrangementer, blant annet i Nygårdsparken, opplyser viserektor ved UiB, Oddrun Samdal, i en pressemelding. Vedkommende er satt i isolasjon, og resten av faddergruppa og andre nærkontakter er satt i karantene.

– Når det gjelder fadderuka og studiestart, har UiB en god dialog med kommunen. Det skjer en fortløpende vurdering med tanke på behovet for å avlyse planlagte arrangementer, sier Samdal.

Vurderer å avlyse

Tirsdag var byrådsleder i Bergen Roger Valhammer (Ap) og helsebyråd Beate Husa (KrF) i møte med alle utdanningsinstitusjonene for å diskutere situasjonen.

– Vi har landet på at vi har en tydelig forventning til at studenter tar ansvar for seg selv og andre. Ser vi ikke en vesentlig forbedring etter i kveld må vi revurdere om hele fadderuken skal avlyses, sier Valhammer til Bergens Tidende.

NTNU avlyser fadderarrangementer

I Trondheim avlyses flere fadderarrangementer etter at en student i et av fadderutvalgene har fått påvist koronasmitte.

Hele fadderutvalget ved fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap er satt i karantene, sier konstituert dekan Tine Arntzen Hestbek til Adressa. Samtidig har fadderutvalget avlyst alle større arrangementer denne uka.

Studenten som er smittet, fikk det positive testresultatet helga før fadderuka startet. Hestbek sier fadderutvalget har fulgt alle retningslinjer, og at Trondheim kommune nå jobber med smittesporing.

Avlyser fadderarrangementer i Førde

Også i Førde avlyses alle alkoholrelaterte arrangementer i fadderuka.

Selv om det ikke har blitt påvist smitte blant studentene, velger Studentsamfunnet likevel å avlyse arrangementene, skriver Firda.

– Grunnen til at vi gjør dette, er at vi ser hva som skjer på andre campuser. Vi vil være føre var og stenge ned, slik at vi er med på dugnaden, sier Astrid Kippersund, nestleder i Studentsamfunnet i Førde, til avisen.

Fadderuka i Oslo kan avlyses

I Oslo har også mange studenter samlet seg i forskjellige parker som en del av fadderuka. Dersom dette ikke endrer seg, må fadderuka avlyses, advarte byrådsleder Raymond Johansen (Ap) under en pressekonferanse tirsdag.

Rektor ved Universitetet i Oslo (UiO), Svein Stølen, sier til NTB at ledelsen har snakket med alle fadderlederne og at de føler et sterkt ansvar.

– Vi oppfordrer alle studenter til å være disiplinerte. Vi må også ha en god dialog med Kunnskapsdepartementet og byrådsleder Johansen når det gjelder arrangementer med alkohol, sier Stølen.

UiO-rektor frykter mer digital undervisning

Rektoren kommer likevel med en oppfordring til alle studentene som gjennomfører fadderuke i Oslo denne uken.

– Jeg ber studentene i Oslo skjerpe seg og tenke på at de kan ende opp med mer digital undervisning resten av året enn vi utgangspunktet planlegger, om smittevernseglene ikke følges i de få ukene studiestarten faktisk representerer.

Også under regjeringens pressekonferanse om koronasituasjonen tirsdag ble festglade studenter bedt om å dempe festingen som har pågått de siste dagene.

– Hvis smitten øker mye, må vi stenge landet igjen, advarte helseminister Bent Høie (H).

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 18 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøHusk at inngangen var fergefri E39, oppfatta som ein skulle slippe ferge over Romsdalsjorden, og andre fergestrekningar frå Kristiansand til ...
Terje Sundsbø 19 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrIngen har betvilt at uten Møreaksen så er fergeavløsning til Otrøya og Gossen et fylkeskommunalt ansvar. Men det ingen av ...
Geir Ole Sætremyr 21 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøKorrekt.Uten Møreaksen vil eventuell frgeavkøysing bli eit fylkeskommunalt ansvar.Og, ein fylkeskommune uten økonomisk ryggrad til å gjennomføre dette etter den ...
Terje Sundsbø 22 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrNei, hovedargumentet for Møreaksen er ikke fergefritt til Otrøya og Gossen. I dette innlegget fra Rasmussen viser han til at ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøDet som er hovedargumentet frå di side er at Otrøya og Gosssen skal få fastlandssamband. Og det kan bare skje ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDu sier at premisset for fergefri E39 er at det først og fremst skal legge til rette for fergeavløsning for ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse