fbpx
Annonse
Annonse
Næringsminister Iselin Nybø (V) presenterte tirsdag ettermiddag regjeringens nye kompensasjonsordning for reiselivsnæringen. Bildet er fra en pressekonferanse i september. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Næringsminister Iselin Nybø (V) presenterte tirsdag ettermiddag regjeringens nye kompensasjonsordning for reiselivsnæringen. Bildet er fra en pressekonferanse i september. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Den nye kompensasjonsordningen til reiselivsbedrifter skal hjelpe dem som er hardest rammet, sier næringsminister Iselin Nybø (V). Ordningen gjelder ut året.

Næringsministeren la fram regjeringens nye støtteordning på en pressekonferanse sammen med partene i næringslivet tirsdag ettermiddag.

– Nå skal vi treffe dem som er hardest rammet, sier Nybø til NTB.

Skal hindre konkurser

Til sammen settes det av 1,3 milliarder kroner til reiselivsbedrifter, samt 100 millioner til bedrifter som er tett knyttet til reiselivet. Målet er å sikre at bedrifter som ligger an til å gå konkurs som følge av korona, skal klare seg gjennom pandemien.

Den nye ordningen gjelder fra 1. september og til og med 31. desember. Den bygger på den midlertidige ordningen som ble avviklet i slutten av august.

Bedrifter som har opplevd et omsetningsfall på 40 prosent i denne perioden, vil i 2021 kunne søke kompensasjon i form av en engangsutbetaling på inntil 10 millioner kroner per måned. Dekningsgraden er på 50 prosent og skal dekke faste og uunngåelige kostnader.

Samarbeid med reiselivet

Næringsministeren legger ikke skjul på at det har vært vanskelig å utarbeide en pakke som treffer riktig.

– Det har vært utfordrende å finne en ordning som er rettet og spisset mot reiselivet. Hvem som skal være inkludert i den, har vi brukt en del tid på, sier Nybø til NTB.

– Vi har jobbet veldig tett med partene i arbeidslivet og fått veldig gode innspill, legger hun til.

Utløper ved nyttår

Det er foreløpig også usikkert hvor mange bedrifter og arbeidsplasser som vil få nyte godt av pakken.

– De beste tallene vi har, er fra mai. Det vi vet er at 3.500 reiselivsbedrifter fikk støtte i den generelle kompensasjonsordningen. Men den situasjonen kan ha endret seg til det bedre eller verre nå som vi er i oktober, sier Nybø.

Det er ikke klart hva som skjer etter at ordningen utløpet ved nyttår.

– Det må regjeringen komme tilbake igjen til hvis det er behov for å forlenge ordningen, understreker næringsministeren.

– Men nå har vi en ordning på plass, så nå har vi en mulighet til å vurdere det på en helt annen måte en tidligere, legger hun til.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte