fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
10 april 2021 05:35
Foto: Berit Roald / NTB
Foto: Berit Roald / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 10. april.

759 nye koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 759 koronasmittede i Norge. Det er 119 færre enn dagen før og 174 færre enn for to dager siden. I Oslo har 205 personer fått påvist koronasmitte siste døgn. Det er 51 færre enn dagen før.

Tallene har falt jevnt denne uken. Torsdag ble det registrert 878 nye koronasmittede og onsdag var tallet 933. Fredag var 281 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var 17 færre enn dagen før.

Politiet avbrøt støyende fest på Sognsvann i Oslo

Mellom 50 og 100 personer løp i alle retninger da politiet oppsøkte en fest ved Sognsvann i Nordmarka i Oslo natt til lørdag.

– Våre patruljer har snakket med noen av deltakerne, og det viste seg å være utenlandske studenter i Norge. Vi har orientert om reglene som gjelder, og foretar oss ikke mer med saken, sier forteller operasjonslederen.

Det er ikke tillatt å gjennomføre arrangementer verken innendørs eller utendørs i Oslo. Dette gjelder fram til 15. april.

FDA har ikke funnet sammenheng mellom vaksine og blodpropper

Det amerikanske legemiddeltilsynet FDA opplyser at det ikke er funnet årsakssammenheng mellom Johnson & Johnson-vaksinen og sjeldne tilfeller av blodpropp og lave blodplater. Tilsynet opplyser at noen få slike tilfeller er avdekket i USA hos personer som har fått vaksinen.

Ifølge det europeiske legemiddeltilsynet EMA er det registrert fire slike tilfeller i USA. Johnson & Johnson-vaksinen bygger på samme teknologi som AstraZeneca-vaksinen, som Norge har stanset bruken av midlertidig på grunn av det norske forskere mener er sjeldne og alvorlige sykdomsforløp som er utløst av vaksinen.

Alibaba ilegges gigantbot

Alibaba, som er verdens største netthandelsselskap, er ilagt en bot som tilsvarer nesten 24 milliarder kroner for å ha brutt kinesiske monopollover.

Boten skjer etter en gransking av selskapet som ble iverksatt i desember, en måned etter at Alibaba-grunnlegger Jack Ma offentlig kritiserte kinesiske myndigheter i en omstridt tale.

Norge ber sikkerhetsrådet vurdere sanksjoner mot Myanmar

Norge ba i et møte i FNs sikkerhetsråd fredag rådet vurdere å innføre økonomiske sanksjoner mot de militære kuppmakerne i Myanmar, og innføre en våpenembargo mot landet.

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) opplyser i en mail til NTB at sikkerhetsrådet fredag fikk høre vitneforklaringer om drap og overgrep mot sivilbefolkningen i Myanmar.

Hovland reddet seg inn med sterk avslutning

Golfproffen Viktor Hovland risikerte å ryke ut av Masters-turneringen i Augusta etter en dårlig start på sin andre runde, men tre birdier og en eagle på de avsluttende hullene spilte han seg kraftig opp.

Hovland ligger på delt 17.-plass før den avsluttende runden på den ærverdige Augusta-banen.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 15 minutter siden Norge går med dundrande underskot, Erna!
@Lars Svein ValderhaugDet er statens oppgave å dimensjonere E39 mellom Ålesund og Molde. Men Fannefjordtunnelen er ikke på E39. Fannefjordtunnelen er fylkeskommunens ...
Lars Svein Valderhaug 2 timer siden Norge går med dundrande underskot, Erna!
@Terje SundsbøOg du trur at fylket vil prioritere å byggje ein ny tunnel når det går ei bru til Lønset, og ...
Terje Sundsbø 5 timer siden Norge går med dundrande underskot, Erna!
@Lars Svein ValderhaugDet er fylket som har ansvaret for Fannefjordtunnelen. Og jeg kjøper ikke ditt argument at broen over Lønset vil redusere ...
Terje Sundsbø 5 timer siden Terje Tovan sin misinformasjonskampanje
@Rolf Erik PedersenIfølge eksterne kvalitetsikrede kalkyler, så er Møreaksen billigere enn Romsdalsaksen.Med ekstra trafikk fra Romsdalsaksen vil det bli kø i Fannefjordtunnelen, ...
Rolf Erik Pedersen 23 timer siden Terje Tovan sin misinformasjonskampanje
@Terje SundsbøFor det første, så er de fleste rimelig sikker på at Romsdalsaksen er rimeligere å bygg, og i tillegg til ...
Lars Svein Valderhaug 1 dager siden Norge går med dundrande underskot, Erna!
@Terje SundsbøMen poenget er at det ikkje blir slik kø om Romsdalsaksen vert bygd fordi det då blir eit meir fleksibelt ...

Mest aktive

  • Terje Sundsbø 105 comments
  • Lars Svein Valderhaug 65 comments
  • Lama Vik 24 comments
  • Jan Rune Haukvik 22 comments
  • Vidar Hölm 19 comments
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte