Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
10 april 2021 05:35
Del på Facebook
Foto: Berit Roald / NTB
Foto: Berit Roald / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 10. april.

759 nye koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 759 koronasmittede i Norge. Det er 119 færre enn dagen før og 174 færre enn for to dager siden. I Oslo har 205 personer fått påvist koronasmitte siste døgn. Det er 51 færre enn dagen før.

Tallene har falt jevnt denne uken. Torsdag ble det registrert 878 nye koronasmittede og onsdag var tallet 933. Fredag var 281 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var 17 færre enn dagen før.

Politiet avbrøt støyende fest på Sognsvann i Oslo

Mellom 50 og 100 personer løp i alle retninger da politiet oppsøkte en fest ved Sognsvann i Nordmarka i Oslo natt til lørdag.

– Våre patruljer har snakket med noen av deltakerne, og det viste seg å være utenlandske studenter i Norge. Vi har orientert om reglene som gjelder, og foretar oss ikke mer med saken, sier forteller operasjonslederen.

Det er ikke tillatt å gjennomføre arrangementer verken innendørs eller utendørs i Oslo. Dette gjelder fram til 15. april.

FDA har ikke funnet sammenheng mellom vaksine og blodpropper

Det amerikanske legemiddeltilsynet FDA opplyser at det ikke er funnet årsakssammenheng mellom Johnson & Johnson-vaksinen og sjeldne tilfeller av blodpropp og lave blodplater. Tilsynet opplyser at noen få slike tilfeller er avdekket i USA hos personer som har fått vaksinen.

Ifølge det europeiske legemiddeltilsynet EMA er det registrert fire slike tilfeller i USA. Johnson & Johnson-vaksinen bygger på samme teknologi som AstraZeneca-vaksinen, som Norge har stanset bruken av midlertidig på grunn av det norske forskere mener er sjeldne og alvorlige sykdomsforløp som er utløst av vaksinen.

Alibaba ilegges gigantbot

Alibaba, som er verdens største netthandelsselskap, er ilagt en bot som tilsvarer nesten 24 milliarder kroner for å ha brutt kinesiske monopollover.

Boten skjer etter en gransking av selskapet som ble iverksatt i desember, en måned etter at Alibaba-grunnlegger Jack Ma offentlig kritiserte kinesiske myndigheter i en omstridt tale.

Norge ber sikkerhetsrådet vurdere sanksjoner mot Myanmar

Norge ba i et møte i FNs sikkerhetsråd fredag rådet vurdere å innføre økonomiske sanksjoner mot de militære kuppmakerne i Myanmar, og innføre en våpenembargo mot landet.

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) opplyser i en mail til NTB at sikkerhetsrådet fredag fikk høre vitneforklaringer om drap og overgrep mot sivilbefolkningen i Myanmar.

Hovland reddet seg inn med sterk avslutning

Golfproffen Viktor Hovland risikerte å ryke ut av Masters-turneringen i Augusta etter en dårlig start på sin andre runde, men tre birdier og en eagle på de avsluttende hullene spilte han seg kraftig opp.

Hovland ligger på delt 17.-plass før den avsluttende runden på den ærverdige Augusta-banen.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse