Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
10 januar 2022 05:40
Del på Facebook
 Foto: Jordan Strauss / Invision / AP / NTB
 Foto: Jordan Strauss / Invision / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Skuespiller og komiker Bob Saget er død

Den amerikanske skuespilleren og komikeren Bob Saget, kjent fra blant annet «Under samme tak», er død, 65 år gammel. Flere kilder med tilknytning til Saget opplyste til nettstedet TMZ at han ble funnet død på Ritz-Carlton-hotellet i Orlando i Florida søndag ettermiddag.

Dette ble senere bekreftet av sheriffkontoret i fylket Orange County. Det er ikke mistanke om verken rus eller noe kriminelt. Saget har vært på turné i det siste og opptrådte så sent som lørdag. I tillegg til «Under samme tak», på engelsk «Full House», har Saget hatt roller i blant annet «Entourage» og «How I Met Your Mother». Han er også en av flere som har ledet «America's Funniest Home Videos».

Melding om vådeskudd i Oslo

En person er fraktet til sykehus etter at det skal ha vært et vådeskudd i en leilighet på Grünerløkka i Oslo. Det skal ikke være snakk om livstruende skader.

– Vi har rykket ut til melding om et vådeskudd. Det er forklart fra den som er skadd, at dette har skjedd under vedlikehold eller våpenpuss, fortalte operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB rett etter klokka 23.

«West Side Story» blant de store vinnerne i svært nedstrippet Golden Globe-utdeling

Golden Globe-utdelingen, lenge en av Hollywoods største fester med 18 millioner seere, ble i natt norsk tid redusert til en direkteblogg. Utdelingen til Hollywood Foreign Press Association (HFPA) skjedde nemlig uten å bli sendt på TV, da NBC har trukket seg fra samarbeidet.

Vinnerne ble kunngjort i organisasjonens sosiale mediekanaler og nettsider. Steven Spielbergs «West Side Story» vant stort: beste komedie- eller musikalfilm, beste kvinnelige hovedrolle for Rachel Zegler og beste kvinnelige birolle for Ariana DeBose. Beste dramafilm ble westernfilmen «The Power of the Dog», der Benedict Cumberbatch spiller hovedrollen. Regissør Jane Campion ble også prisbelønnet, mens Kodi Smit-McPhee fikk pris for sin birolle.

4.184 nye koronasmittede

Det siste døgnet er det registrert 4.184 koronasmittede i Norge. Det er 1.277 flere enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 6.435 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 3.568, så trenden er stigende.

Antall døde etter steinras i Brasil stiger til ti

En dag etter at et fjellparti raste ut fra en klippevegg og traff flere små båter på innsjøen Furnas i Brasil, har antallet døde steget til ti. Det jobbes med å identifisere de døde, og dykkerne leter fortsatt i innsjøen i tilfelle det er flere omkomne. Politiet mener det er mulig at flere er savnet.

Minst 32 personer ble skadd, men de fleste av dem var utskrevet innen lørdag kveld. Furnas er et yndet reisemål for turister.

Mann fraranet telefon og sparkesykkel

En mann i 30-årene ble i natt utsatt for vold og ran ved Nesttun i Bergen. Ranerne, som fikk med seg en telefon, klær og en elsparkesykkel, er fortsatt på frifot.

– Fornærmede har blitt utsatt for vold og blir tilsett av ambulansepersonell, forteller operasjonsleder Tore André Brakstad i Vest politidistrikt til NTB.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 10 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 12 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 13 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 13 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Terje Sundsbø 14 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSpørsmålet var: Jernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de ...
Terje Sundsbø 19 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnDet er du som sprer løgner. På samme måte som Vigrasambandet på Sunnmøre, ble Skålavegen/Fannefjordtunnelen i Romsdal privatfinansiert. Etter den ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse