Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Steinar Melby
Artikkel
04 april 2022 10:00
Del på Facebook
Anja Cecilie Solvik trekker seg som leder leder i Bunadsgeriljaen. Arkivfoto: Steinar Melby / NettStudio
Anja Cecilie Solvik trekker seg som leder leder i Bunadsgeriljaen. Arkivfoto: Steinar Melby / NettStudio

Daglig leder i Bunadsgeriljaen, Anja Cecilie Solvik har medelt styret at hun ønsker å gå av som daglig leder og hærfører av Bunadsgeriljaen på kommende årsmøte 7. april 2022.

Solvik startet Bunadsgeriljaen i 2019 og det som begynte med ett bilde utenfor fødeavdelingen i Kristiansund, utviklet seg til å bli en landsomfattende folkebevegelse for et trygt fødetilbud.

Bevegelsen har bidratt til å sette fødselsomsorgen på dagsorden og har synliggjort viktigheten av å beholde alle fødeinstitusjoner vi har dag. Engasjementet ble et symbol både på distriktkamp så vel som for føden.

Bunadsgeriljaen endrer nå struktur fra å være en frivillig forening til å bli en medlemsorganisasjon, som skal fortsette kampen. Da er det naturlig med endring også i front. 7 april avholdes årsmøte i Kristiansund. Da velges nytt styre og nye vedtekter. Inntil videre overtar nestleder Marie Grødahl Brekkan som daglig leder.

I en pressemelding i dag fra Bunadsgeriljaens styreleder, Sindre Stabell Kulø, er det lagt ved følgende uttalelse fra Anja C Solvik:

annonse

Jeg har vært drevet av en indre kraft og en sterk overbevisning om at vi en gang vil lykkes med å redde fødeavdelingen i Kristiansund og alle andre nedleggingstruede fødetilbud i landet. Jeg er stolt over det vi har fått til sammen. Stolt av å ha satt fødesaken på dagsorden og stolt av at Bunadsgeriljaen er blitt en del av norsk kvinnehistorie. Jeg fortsetter som medlem av Bunadsgeriljaen, og vil alltid støtte saken. Det er dessverre nødvendig at frivillige og organisasjoner forsetter kampen for et bedre fødetilbud. Selv om det burde være en selvfølge med trygghet for mor og barn. Ha trua, hold motet oppe, vi lykkes til slutt.

Sammen har vi rodd langt. Nå går jeg i land og overrekker åra mi til nye krefter.

– Styret har hatt full tillitt til Anja og respekterer hennes avgjørelse om å ikke fortsette. Vi takker henne for enestående innsats, avslutter styreleder Sindre Stabell Kulø.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
    Vidar Hölm · 11 måneder siden
    Takk for innsatsen Anja Cecilie. Uten deg ville det sett enda verre ut!
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje G. Finnøy 18 minutter siden MA InterCity – Når utgangspunktet er som galest
I og med at enkelte omvei tilhengere stadig prøver å fremstille utfallet skråsikkert som bestemt, pengene på konto, spaden satt ...
@Anne Mari SandshamnIngen ting av det du opprinnelig skrev var å lese i linken til Sunnmørsposten, som du opprinnelig viste til. Jeg ...
Anne Mari Sandshamn 15 timer siden MA InterCity – Når utgangspunktet er som galest
@Terje SundsbøIkke meg som har funnet på dette, ville bare vise deg hva transport firma velger. Som ser om du leste ...
@Anne Mari SandshamnDet svaret til slutt som du nå viser til står ikke i leserinnlegget du linket til, og heller ikke i ...
Anne Mari Sandshamn 19 timer siden MA InterCity – Når utgangspunktet er som galest
@Terje SundsbøHvorfor skal jeg se fram til det?  hva han ( og i grunn du og ) mener er irrelevant for ...
@Anne Mari SandshamnFor det første er det ikke et intervju, men et leserinnlegg du linker til. For det andre nevner han ikke ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte