Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
26 september 2022 06:09
Del på Facebook
Kunnskapsminister Tonje Brenna sier departementet hennes har oversikt over streiken. Foto: Amanda Iversen Orlich / NTB
Kunnskapsminister Tonje Brenna sier departementet hennes har oversikt over streiken. Foto: Amanda Iversen Orlich / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nestleder og utdanningspolitisk talsperson i Venstre, Abid Raja, mener kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) er for stille når det gjelder lærerstreiken.

– Streiken har pågått i månedsvis, og vi har ikke hørt noe fra Brenna. Men nå forventet jeg at hun skulle komme med mer enn en kommentar om at situasjonen er alvorlig for elevene, skriver Abid Raja i en epost til NTB.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Søndag ble det kjent at lærerstreiken fortsetter. Etter litt over fire timer hos Riksmekleren ble det klart at avstanden mellom partene fortsatt er stor.

Ber om tiltak

Raja mener regjeringen må komme med tiltak for å hindre at konsekvensene av streiken blir store.

– Noen elever har gått nesten helt uten skolegang i to måneder. Stadig flere rammes av streiken etter tre skoleår med avbrudd i skolehverdagen på grunn av pandemi. I tillegg ser vi at lærerstudenter risikerer å måtte gå et ekstra år fordi de ikke får praksis mens streiken pågår, sier Raja.

– Jeg har stor forståelse for at lærerne streiker, men det jeg ikke forstår, er hvordan regjeringen vil løse utfordringene som vil oppstå i etterkant, sier han.

Annonse
Annonse

– Følger ekstra godt med

Raja kritiserer også kunnskapsministeren for å ikke ha mottatt eller bestilt noen rapporter om hvordan det går med elevene under streiken. I en epost til NTB skriver derimot kunnskapsminister Tonje Brenna at departementet hennes følger godt med.

– Utdanningsdirektoratet og Kunnskapsdepartementet følger bestandig med på hvordan det står til i vår sektor, og under en streik følger vi selvfølgelig ekstra godt med. Det stemmer rett og slett ikke at vi ikke har oversikt, skriver Brenna.

Pågående konflikt

– Abid Raja er fullt klar over at jeg som statsråd ikke løpende kommenterer forhandlinger mellom partene under en pågående konflikt, sier Brenna videre.

Brenna påpeker også at situasjonen er ulik rundt om i landet, og at kommunene vurderer hvilke tiltak de skal sette inn.

– Det er kommunene som har ansvar for elevene før, under og etter en streik, og det er de som er tettest på elevene og som må vurdere hvilke tiltak det er behov for, understreker kunnskapsministeren.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til #614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 15 minutter siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøEg er ikkje meir selektiv enn at eg motbeviser din vedvarande påstand om at bompengeperioden er avslutta i 2050, utan ...
Terje Sundsbø 1 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrSom allerede nevnt - du selektivt tviler på konklusjonene i KS2-analysene av trinn 1 på Møreaksen, og legger isteden dine ...
Geir Ole Sætremyr 16 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøKvar på tidsaksen tar eg feil? Og, når TØI gjennomførte KS2 vurderinga var SVV som premissleverandør optimistisk når der gjaldt ...
Terje Sundsbø 18 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrJeg registrerer at du selektivt tviler på konklusjonene i KS2-analysene av trinn 1 på Møreaksen, og isteden legger dine egne ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøEg er langt frå samd i påstanden om at bompengefinansieringa er fullt ut tilbakebetalt i 2050. Enkel addisjon er at ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrDu bekrefter altså at KS2-rapporten viser til at bompengeperioden er slutt i 2050, og at sensitivitetsanalysene viser at analyseresultatet er ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse