Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
09 desember 2022 06:05
Del på Facebook
Foto: Javad Parsa / NTB
Foto: Javad Parsa / NTB

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, fredag 9. desember.

Nobel-pressekonferanse

Fra klokka 13 i dag er det Nobel-pressekonferanse i forkant av morgendagens fredsprisutdeling. Der deltar Oleksandra Matvitsjuk fra Senter for sivile rettigheter, Jan Ratsjinskij fra Memorial og belarusiske Natallia Pintsjuk, som representerer den fengslede ektemannen Ales Bjaljatski. Ukrainske Matvitsjuk har gjort det klart at hun ikke vil intervjues sammen med russiske Ratsjinskij.

Annonse
Annonse

Prognoser for økonomien

Statistisk sentralbyrå presenterer ferske prognoser for norsk og internasjonal økonomi fram mot 2025. Blant temaene er hvor høy rentetoppen ventes å bli og når den kommer. I dag kommer også inflasjonstallene for november.

Minnesenter åpnes i moské

Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) står for den offisielle åpningen av et minne- og kunnskapssenter i Al-Noor-moskeen i Bærum. Senteret skal arbeide for å bedre dialog og mot ekstremisme, vold og hat. Bak senteret står Stiftelsen 10. august, som har sitt navn fra datoen i 2019 da Philip Manshaus drepte stesøsteren Johanne Zhangjia Ihle-Hansen og etterpå angrep moskeen.

Veiåpning i Agder

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) deltar på den offisielle åpningen av E39 Kristiansand – Mandal. Den 19 kilometer lange strekningen er en firefelts motorvei med 110-grense.

Annonse
Annonse

Mulig dom mot russisk opposisjonspolitiker

Det ventes dom i rettssaken mot Ilja Jasjin, en av de siste kjente opposisjonspolitikerne som er igjen i Russland. Han er tiltalt for å ha spredt falsk informasjon om det russiske militæret. Et lovforbud mot dette ble innført etter at Russland invaderte Ukraina.

VM-kvartfinaler

I verdensmesterskapet i fotball i Qatar er det klart for to nye kvartfinaler. Klokka 16 norsk tid møtes Kroatia og Brasil, og klokka 20 er det klart for kampen mellom Nederland og Argentina.

Terminlister for norsk fotball

Klokka 14 i dag presenteres terminlistene for eliteserien og 1. divisjon.

(©NTB)

Annonse
Annonse
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 30 minutter siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrTabell 4.3 på side 49 har 14 kolonner (inklusive de med kun grafikk), hvor kolonne 2 angir navnet på prosjektet. ...
Geir Ole Sætremyr 15 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøTabell 4.3, kolonner for avsette midler periode 23-. Der finn eg ikkje beløp. Kanskje tar eg feil?
Terje Sundsbø 17 timer siden Grunnsolide Møreaksen
@Tor HansenHvilke penger finnes allerede for fastlandsforbindelse til Gossen? Tror du pengene til Kjerringsundet vil være tilgjengelig? Fastlandsforbindelse til Otrøya og ...
Terje Sundsbø 17 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrI tabell 4.3 på side 49 er det ulike tall for «Lønnsomhet» og «Kostnad». Hvilken kolonne mener du angir avsatt ...
Tor Hansen 19 timer siden Grunnsolide Møreaksen
@Terje SundsbøMøreaksen gir ikke fastlandssamband til Gossen, ekstraregningen for dette er sist angitt til 4,7 mrd. ved bygging av Møreaksen. Så ...
Geir Ole Sætremyr 19 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøKor mykje pengar er sett av. Kan du lese det av tabellen? Og samfunnsnytten?
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse