Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
08 januar 2023 05:35
Del på Facebook
Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB
Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 8. januar.

Person pågrepet for å ha planlagt terrorangrep med biologiske våpen i Tyskland

En 32 år gammel iransk statsborger er pågrepet i Tyskland, mistenkt for å ha planlagt en terrorhandling med biologiske våpen, melder tysk politi.

Annonse
Annonse

Personen er mistenkt for å ha skaffet seg giftstoffene cyanid og ricin til bruk i en terrorhandling, ifølge en uttalelse fra tysk påtalemyndighet tidlig søndag morgen.

Zelenskyj kaller Russlands våpenhvile en fiasko

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har erklært den ensidige våpenhvilen beordret av Russlands president Vladimir Putin, for en fiasko.

– De sa noe om en angivelig våpenhvile, men virkeligheten er at russiske angrep igjen har truffet Bakhmut og andre ukrainske stillinger, sa Zelenskyj i sin daglige videotale lørdag kveld.

Uttalelsene hans kom kort tid før den 36 timer lange våpenhvilen, forkynt av Putin og avvist av Vesten, skulle ta slutt.

USA har godkjent vaksine for bier

En vaksine utviklet for honningbier, som forskere tror kan bidra til å hindre sykdomsutbrudd blant bier, har blitt godkjent av myndighetene i USA.

Det er den første vaksinen noensinne godkjent for insekter i USA, skriver avisen The New York Times.

Selskapet som har fått godkjennelsen, Dalan Animal Health, har utviklet en vaksine som beskytter honningbier mot en aggressiv bakterie som raskt kan spre seg fra bikube til bikube.

Annonse
Annonse

Opseth med seier i Sapporo

Silje Opseth fra Hønefoss vant verdenscuprennet i hopp i storbakke i japanske Sapporo søndag. Thea Minyan Bjørseth ble nest beste norske på 8. plass.

Opseth tok seieren med et hopp på 126 meter foran slovenske Ema Klinec og Eva Pinkelnig fra Østerrike.

Mann dømt for hatefulle ytringer – fikk 45.000 i bot

En 68 år gammel mann bosatt på Romerike, er i Oslo tingrett dømt til 16 dagers betinget fengsel og 45.000 kroner i bot for hatefulle ytringer.

Mannen var tiltalt for brudd på straffeloven paragraf 185, den såkalte rasismeparagrafen etter å ha sagt: «– Jævla afrikaner, kom deg ut av landet mitt» til en kvinnelig medpassasjer på toget på kvelden 27. juli i fjor.

Mann omkom i traktorulykke i Sunnfjord

En mann i 50-årene mistet lørdag kveld livet i en traktorulykke i Naustdal i Sunnfjord. Ulykken skjedde på gården der mannen bodde.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 20.09.

– Dette er en arbeidsulykke med døden til følge og skjedde under arbeid på gården der mannen bodde. Arbeidstilsynet er rutinemessig varslet, forteller operasjonsleder Frode Kolltveit i Vest politidistrikt.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Strekninga Vik til Molde har vore ferdig regulert i 2 år, KS2 er gjennomført og teknisk sett er prosjektet ferdig ...
Terje Sundsbø 9 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
De som ønsker å stoppe Møreaksen, bør ha tenkt gjennom alternativene. Hvordan mener de fylkeskommunen skal finansiere fergefritt til Aukra ...
Terje Sundsbø 9 timer siden Brobygging
@Geir Ole SætremyrSom eksempel på flaskehalser viser du til veier der trafikken går nærmest uhindret og gratis 24 timer i døgnet. Er ...
Denne bekymringen for fylkesøkonomien er berettiget. Som lokalpolitiker som har vært vara i samferdselsutvalget har jeg fulgt økonomien i fylket ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Brobygging
@Terje SundsbøFlaskehalsar som er inne er forbi Veblungsnres, Brustuglia på E136,  3 bruer på RV70, E39 Volda til Ørsta. I tillegg ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Brobygging
@Geir Ole SætremyrEn flaskehals er en trafikkhindring. Og her er ferger utvilsomt den virkelig store flaskehalsen. Hva mener du en flaskehals er?Jeg ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse