Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
22 januar 2023 05:50
Del på Facebook
Foto: Martin Mejia / AP / NTB
Foto: Martin Mejia / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 22. januar.


Hundrevis av turister evakuert fra Machu Picchu

Over 400 turister ble lørdag evakuert fra Machu Picchu etter at de ble sittende fast der da togforbindelsen ble stanset på grunn av streiker og demonstrasjoner.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Perus departement for turisme opplyser på Twitter at til sammen 418 turister fra Peru og andre land ble evakuert på et tog fra Machu Picchu til Cuzco. De viste også bilder av et tog og passasjerer.

Peru har i over en måned vært preget av streiker og demonstrasjoner etter at president Pedro Castillo ble avsatt og arrestert.

Mann stukket med kniv i Hokksund

En mann i Hokksund ble lørdag kveld stukket med kniv flere steder på kroppen. Den antatte gjerningsmannen er pågrepet.

Skadeomfanget til knivofferet ikke er kjent, men at vedkommende er kjørt til sykehuset i ambulanse. Natt til søndag jobbet politiet på åstedet og foretok avhør og videre etterforskning.

Hipkins blir ny statsminister i New Zealand

New Zealands arbeiderparti valgte søndag Chris Hipkins til ny partileder og dermed også New Zealands statsminister etter Jacinda Ardern.

Hipkins var eneste kandidat, og det var dermed klart at han ville bli valgt av Labours 64 parlamentarikere etter at Ardern overraskende varslet at hun ville gå av.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Leilighetsbygg i Porsgrunn ble evakuert etter brann

Et leilighetsbygg med nærmere 40 beboere i Porsgrunn ble evakuert natt til søndag etter melding om brann. Brannen er slokket, og noen av beboerne har kunnet returnere til leilighetene sine, mens andre må overnatte på hotell.

Det var ingen til stede i leiligheten brannen oppsto i og det er ikke meldt om noen skadde. Årsaken til brannen er foreløpig ukjent, men politiet har startet etterforskning.

Ny pallplass til Granerud i Sapporo – Forfang på femte

Halvor Egner Granerud ledet etter første omgang, men slo av flere meter i andre og endte på andreplass i verdenscuprennet i hopp i Sapporo søndag.

Nordmannen ledet etter første omgang med et hopp på 140 meter, men slo av til 135,5 og måtte gi tapt for hjemmehåpet Ryoyu Kobayashi.

Johann André Forfang hadde dagens lengste hopp på 143,5 meter i første omgang, noe som holdt til en tredjeplass. I finaleomgangen falt han ned til femteplass.

Person fastklemt etter kollisjon i Rogaland

En person sitter fastklemt etter en kollisjon mellom en personbil og et vogntog på E39 i Drangsdalen i Rogaland.

Det jobbes med å frigjøre vedkommende, og at veien foreløpig er stengt i begge retninger. Skadeomfanget på personen som sitter i personbilen, er ikke kjent.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 12 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøFylkeskommunen har adskillig flere "alvorlige" (som du skriver) problemer enn Møreaksen å ta seg av.  Særinteressene i Møreaksen har splittet ...
Geir Ole Sætremyr 16 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Naturvernforbundet deltok som tilhøyrar på konferansen vel vitande at dette var lobbyverksemd.Vi var der for å plukke opp styringssignal, først ...
Geir Ole Sætremyr 16 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEnten det er Stortinget si samansetning, eller det er meir eller mindre nøytrale meiningsmålingar så er det til sjuande og ...
Terje Sundsbø 22 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrStortinget er ikke basert på meningsmålinger, men på valgresultat. Partiene Høyre, Senterpartiet, Venstre, KrF og Arbeiderpartiet prioriterte Møreaksen under NTP-behandlingen ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse