Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
26 mars 2023 10:08
Del på Facebook
Erna Solberg (t.v.) og Henrik Asheim ble gjenvalgt som henholdsvis leder og nestleder under Høyres landsmøte 2023 på Gardermoen. Også Tina Bru (ikke avbildet) ble gjenvalgt som nestleder. Foto: Alf Simensen / NTB
Erna Solberg (t.v.) og Henrik Asheim ble gjenvalgt som henholdsvis leder og nestleder under Høyres landsmøte 2023 på Gardermoen. Også Tina Bru (ikke avbildet) ble gjenvalgt som nestleder. Foto: Alf Simensen / NTB

Erna Solberg ble gjenvalgt som Høyres partileder uten motkandidater på partiets landsmøte. Det betyr at hun vil sitte over 20 år som partileder.

62 år gamle Solberg har vært partileder siden 2004 og er gjenvalgt for en periode på to år.

annonse

Dermed går det mot at hun stiller som statsministerkandidat i 2025. Et spørsmål om hvor lenge det er sunt for et parti ha samme leder, mener hun ikke kan besvares.

– Det kommer an på personens egenskaper, evne, engasjement og lyst og partiets ønske, sier hun, og konkluderer selv med at vilkårene er oppfylt.

– Men jeg er jo veldig bevisst på at jeg ikke skal være proppen på toppen. Hvis andre har lyst til å ta over, så får de gi et pip. Men akkurat nå opplever jeg at folk synes at det er greit at jeg blir sittende, sier Solberg til NTB.

– Kan vi risikere at Høyre går til valg i 2025 med deg som statsministerkandidat, og så går du litt lei når du har kommet så vidt ut i perioden?

– Nei, jeg har jo tenkt å være statsminister på det tidspunktet hvis jeg blir valgt. Det er viktig, sier Solberg.

Blir Høyre størst?

Solberg skal dermed lede Høyre-troppene gjennom et lokalvalg i høst. Med den ene sterke meningsmålingen etter den andre er det god stemning i partiet før valgkampen tar til.

annonse

Men Solberg toner ned betydningen av at partiet har føket oppover på meningsmålingene og i øyeblikket ligger an til å bli landets største parti for første gang siden stortingsvalget i 1924.

– Det ville selvfølgelig vært veldig fint om vi ble største parti. Da ville ikke Ap fått 100 år sammenhengende som største parti i Norge. Men det viktigste for oss er at det blir sterk nok borgerlig side til at vi kan ta mange byer og steder, sier Solberg

– Ikke noe skrikende behov for noe skifte

Partilederen får følge av nestlederne Henrik Asheim og Tina Bru.

Valgkomiteens leder Harald Furre viste fram en graf over utviklingen på meningsmålingene det siste året da han la fram innstillingen og konstaterte:

– Det er ikke noe skrikende behov for noe skifte, for å si det forsiktig.

De to øvrige medlemmene av partiets arbeidsutvalg ble også gjenvalgt: Helge Orten fra Møre og Romsdal og Anne Berit Figenschau fra Troms og Finnmark.

Sandra Bruflot er det eneste nye ansiktet i Høyres toppledelse. Hun ble valgt som leder for Høyres kvinneforum, et verv hun overtar fra Guro Angell Gimse.

annonse

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 4 timer siden Rasmussen hører på velgerne
@Terje SundsbøOm jegredigerer er det fordi jeg må korrigere min skriving, da jeg har dysleksi og i tillegg en pc med ...
Terje Sundsbø 4 timer siden Rasmussen hører på velgerne
@Anne Mari SandshamnNoen ganger kan det være behov for et oppklaringsspørsmål, slik jeg stilte deg. Og ditt svar tyder på at ditt ...
Anne Mari Sandshamn 10 timer siden Rasmussen hører på velgerne
@Terje SundsbøDet å besvare et spørsmål, med et annet er IKKE å svare på et spørsmål. Lær det deg du, før ...
Terje Sundsbø 12 timer siden Rasmussen hører på velgerne
@Anne Mari SandshamnDu ber meg slutte – fordi spørsmålet er ubehagelig for deg?Jeg har svart på spørsmålet ditt i TK. Men du ...
Anne Mari Sandshamn 15 timer siden Rasmussen hører på velgerne
@Terje SundsbøHAHAHAHA.. Nei, jeg ber deg bare slutte. Men du er ikke god på å svare på spørsmål selv du så ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Rasmussen hører på velgerne
@Anne Mari SandshamnTyr du til hersketeknikker for å slippe å svare på vanskelige spørsmål?
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte