Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
06 august 2023 05:40
Del på Facebook
Foto: Frederik Ringnes / NTB
Foto: Frederik Ringnes / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 6. august.

Båt grunnstøtte på holme utenfor Stavern

En fritidsbåt kjørte på land utenfor Stavern litt før klokka 3 natt til søndag. Fire personer var om bord, og to av dem ble skadd med uavklart skadeomfang.

Annonse
Annonse

Nødetatene søkte både på land og i sjøen etter en mulig femte person, men leteaksjonen ble avsluttet litt før klokka 5 da det var klart at det ikke var flere enn fire personer om bord.

Tre personer ble fraktet til land av redningsskøyta, en av disse var skadd. En fjerde person, som satt fastklemt etter ulykken, ble fløyet til Oslo universitetssykehus i redningshelikopter. Skadeomfanget er ukjent. Politiet har mistanke om promillekjøring.

Kvinne sendt til sykehus etter bilbrann i Øvre Eiker

En bil tok fyr og ble utbrent på Ulland i Øvre Eiker sent søndag kveld. En mann er sendt til legevakten, og en kvinne til sykehus.

De to tok seg selv ut av bilen da det begynte å brenne, og bilen er utbrent, ifølge Sørøst politidistrikt. Mannen er sendt til legevakt for sjekk, mens kvinnen er sendt til sykehus etter å ha pustet inn en del røyk, skriver politiet på X/Twitter litt etter midnatt.

De to er i 20-årene og fra Kongsberg.

Taxisjåfør bortvist fra Notodden

En utenbys taxisjåfør ble bortvist fra Notodden etter en konflikt med lokale taxisjåfører natt til søndag. Ifølge Sørøst politidistrikt oppførte sjåføren seg så dårlig at patruljen ikke så noen annen utvei enn å bortvise ham fra Notodden fram til klokken 8 søndag morgen.

Annonse
Annonse

Notodden bluesfestival blir arrangert denne helgen og i den forbindelse har flere utenbys taxisjåfører dukket opp for å konkurrere med de lokale om passasjerene.

Far og fem sønner omkom i brann i Australia

En far (34) og fem sønner døde i en boligbrann på en øy i delstaten Queensland i Australia, opplyser lokalt politi. Brannen brøt ut i en bolig på Russell Island ved 6-tida søndag morgen lokal tid.

Etter noen timers forgjeves søkearbeid kunne politiet i delstaten Queensland bekrefte at en far (34) og hans fem sønner i alderen tre til elleve år omkom.

Moren i familien (28) kom seg fysisk uskadd fra hendelsen. Ifølge Brisbane Times ble hun sendt for å slå alarm, mens faren forsøkte å redde barna, som lå og sov. I en pressebrifing i en naboby søndag beskrev politioverbetjent Matt Kelly hendelsen som en stor tragedie for hele det lille øysamfunnet.

Algerie avviser militær inngripen i Niger

Nabolandet Algerie avviser kategorisk å gripe inn militært mot kuppmakerne i Niger, ifølge presidenten. President Abdelmadjid Tebboune siteres av TV-kanalen Ennahar TV i Algerie sent lørdag.

– En militær intervensjon kan sette fyr på hele Sahel-regionen, og Algerie vil ikke brukt makt mot sine naboer, sier presidenten.

Den vestafrikanske samarbeidsorganisasjonen Ecowas har laget en plan for en mulig militær intervensjon i Niger dersom kupplederne ikke trekker seg. De har satt en frist som går ut nå søndag. Algerie deler grense med Niger, men er ikke medlem i Ecowas.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøSamferdselskomiteen er ikkje SD, og Lien hevder at elbilar lader både oppover og nedover bakke. Kor mykje makt har Sp?
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva med den gamle tanken om Reknes og bytunell?Og bypakke på linje med Ålesund og Kristiansund?Eller har tilliten til Møreaksen ...
Terje Sundsbø 2 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrDu leser ikke de linkene jeg gir deg, gjør du? Da vil du se at det ikke er lokale politikere ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøNo er det ein gang slik at det var SVV som ikkje fann rom for Møreaksen i si innstilling til ...
Terje Sundsbø 2 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrEn av konsekvensene av en utsettelse av Møreaksen er flytting av fergeleiet ut fra sentrum av Molde. Denne flyttingen har ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøBare å kaste korta dine.Du har gått surr i virvaret av premisser.
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse