Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
21 mars 2019 19:26
Del på Facebook
Nærheten til Atlanterhavsveien er en viktig grunn til at cruiseskipene anløper Kristiansund. Den nye cruisemanualen er designet av Eggedosis og forsidebildet er fotografert av Steinar Melby.
Nærheten til Atlanterhavsveien er en viktig grunn til at cruiseskipene anløper Kristiansund. Den nye cruisemanualen er designet av Eggedosis og forsidebildet er fotografert av Steinar Melby.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vår nye cruisemanual viser frem et bredt og variert utbud av utflukter og aktiviteter tilpasset ulike cruisesegmenter, sier markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund og Nordmøre Havn.

Havneselskapet presenterte denne uken sin nye cruisemanual for Kristiansund. Manualen har vært gjennom en betydelig oppgradering, både med hensyn til innhold og design. Indergaard er både glad og stolt over å være i mål med prosjektet. 

Sammen med Visit Nordvest, og lokale og regionale aktører, har hun i høst og vinter jobbet med videreutvikling av produktporteføljen for cruisemarkedet. Dette har resultert i en rekke nye tilbud.

– Cruisemanualen er et viktig salgsverktøy overfor cruiserederier og agentene deres. I tillegg til nyhetene, viderefører vi selvsagt de gode produktene som har vært tilbudt tidligere, forteller Synnøve Henden i Visit Nordvest.

Hun har lang erfaring med arbeid opp mot cruisemarkedet, og gleder seg til å selge Kristiansund som cruisehavn og tilbudene som finnes i regionen.

Klippfiskkjærringer og ost

Blant nyhetene finner vi Odd Inge Teige sin fotoutstilling «Klippfiskkjærringene», og utflukt til Tingvoll med verdens beste ost og økoparken. Høyt & Lavt klatrepark i Valsøyfjorden er også nytt.

– Å tilby egne vinterprodukt er et ønske fra rederiene. Det er viktig å kunne tilby noe unikt til de som kommer utenom høysesong. Aktiviteter som skøyter eller curling i den nye Nordvesthallen, og gåtur i det maritime Kristiansund, er flotte produkt for dette segmentet, mener Henden.

Kristiansund og Nordmøre Havn ser økt etterspørsel fra mindre og mer eksklusive cruiseskip med kjøpesterke passasjerer.

– For å møte dette markedet, har vi tatt inn produkter som havrafting og sightseeing med småfly eller helikopter, sier Indergaard.

Klassikere som Atlanterhavsveien i ulike kombinasjoner (Håholmen, Kvernes stavkirke og marmorgruvene på Eide), Grip, Sundbåten og Klippfiskmuseet står sentralt også fremover. For de som ønsker en mer aktiv ferie, frister man med gå-/vandreturer på ulike nivåer, havfiske og selsafari.

– Vi tilbyr også temacruise i samarbeid med Operaen i Kristiansund. Med dette har vi et bredt og variert utbud av utflukter og aktiviteter tilpasset ulike cruisesegmenter, sier Indergaard.

Cruise på Todalsfjorden

Nytt og spennende er også muligheten for cruise på Todalsfjorden. Her vil de mindre skipene kunne ta passasjerer i land for ulike utflukter lokalt. Destinasjonen byr på attraksjoner som Svinviks arboret, Kårvatn med Nauståfossen, Todalshytta og Svinviksrunden.

– Mange rederier etterspør nye destinasjoner og nye tilbud lokalt. Trykket på de største og mest kjente norske fjordene er enormt, og noen har satt begrensninger på antall daglige anløp. Samtidig vokser markedet for cruise med mindre og luksuriøse skip, og ekspedisjonscruise til strøk som ikke er tilgjengelige for store skip med tusenvis av passasjerer. Dette byr på spennende muligheter for Kristiansund og Nordmøre som cruisedestinasjon. Vi har fortsatt god kapasitet og kan fungere som avlastning til de mer travle havnene sør og nord for oss. I tillegg jobber vi med å bygge opp både Smøla og Hitra som cruisedestinasjoner, sier Indergaard.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse